Mit Lederne

Nyheder

Lederen skal interessere sig for primadonnaen

04. april 2018

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: I sidste uges dilemma var lederen Niels i tvivl om, hvad han skulle stille op med sin superdygtige og hårdtarbejdende medarbejder Søren. Problemet set med Niels’ øjne er, at Søren kun vil påtage sig de spændende opgaver og ikke tøver med at kritisere Niels’ dispositioner.

Søren er fuldt ud klar over sit værd. Han er meget kræsen med, hvilke opgaver han vil påtage sig, og han undlader ikke at kritisere Niels’ dispositioner. Det frustrerer Niels, men han vil kun meget vanskeligt kunne undvære sin erfarne medarbejder, men han synes også, at Søren er blevet en belastning for både teamet og ham selv.

LÆS OGSÅ: Strategisk ledelse er sværere end nogensinde

Niels kan ikke vide, hvad der ligger bag Sørens adfærd, siger ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen. Han mener derfor, at Niels bør være nysgerrig på, om Søren har nogle pointer omkring hans ledelse. Det er også værd at finde ud af, om teamet er enige i Sørens pointer.

- Det er ikke til at vide, om Søren er en kræsen medarbejder, eller om hans adfærd måske afspejler nogle mangler i Niels’ ledelsesstil. Niels bør derfor interessere sig for, hvad der ligger til grund for Sørens opførsel og afklare, om han har en medarbejder, der for eksempel blot savner udfordringer og retning, siger Bjarne Henning Jensen.

LÆS OGSÅ: Fremtidens ledere skal balancere dilemmaer

Han anbefaler derfor løsning nummer 3, hvor Niels kalder teamet til møde. På dagsordenen skal der være emner som samarbejde og arbejdsfordeling på dagsordenen.

- Viser det sig, at Søren ikke rigtigt vil samarbejde, må Niels enten hjælpe ham videre til et andet job eller sikre sig, at Søren fokuserer på områder, hvor han bidrager mest, men stadig også få ham til at se en interesse i at være del af en velfungerende afdeling, siger Bjarne Henning Jensen.

LØSNINGSFORSLAG:

1. Niels tør ikke risikere at miste Søren. Han vælger derfor at lade tingene være som de er.

2. Niels kalder Søren til samtale og sætter ham ind i dilemmaet i håb om forståelse og forbedring.

3. Niels kalder hele teamet til møde, hvor samarbejde og arbejdsfordeling står på dagsordenen.

Sidste uges opfølgningsartikel