Nu kan du snart hæve de sidste indefrosne feriepenge: Tjek, om det samlede beløb er korrekt

Til foråret kan du bestille de indefrosne feriepenge, du har til gode – men er dine i alt fem optjente ferieuger indberettet korrekt af din arbejdsgiver? Det kan du nemt og hurtigt tjekke med vores beregner. 

05. marts 2021

Feriepenge

Måske har du allerede modtaget det i din e-Boks. Eller også er det på vej.

I disse uger sender LD Fonde, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, brev ud til de danskere, der har optjent feriepenge i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020, det såkaldte overgangsår til den nye ferielov. 

Brevet indeholder et link til borger.dk, hvor du kan se, hvor mange feriepenge din arbejdsgiver har indberettet for dig. Beløbet dækker over de fem ugers ferie, som du optjente i overgangsåret. Hvis du i efteråret fik udbetalt de første tre ugers feriepenge, kan du også få svar på, hvor meget du har tilbage. 

Tjek beløbet med vores beregner 

Du har selv ansvar for at tjekke, om beløbet fra din arbejdsgiver er korrekt. Heldigvis er det ikke spor svært. Du skal blot indtaste din bruttoløn for optjeningsperioden i vores beregner.

Tjek beløbet her

Og der er god grund til at tjekke, om beløbet stemmer. Det fortæller Rikke Agervig Helles, advokat og teamchef i Ansættelsesretlig afdeling hos Lederne.

Det er vigtigt at kontrollere opgørelsen, fordi fonden kun garanterer dig de feriepenge, din arbejdsgiver har indberettet til fonden,” siger hun. ”Hvis der er indberettet for lidt, risikerer du at miste det, der mangler, hvis du ikke får klaget over din arbejdsgivers indberetning inden den 30. juni 2025.

Hvis du mener, at indberetningen er forkert, skal du i første omgang forsøge at løse det med din arbejdsgiver. Vær opmærksom på, at det kan have indflydelse på dine feriepenge, hvis du i indefrysningsperioden har været ansat som direktør, været på barsel eller har optjent bonus.

Disse særlige forhold kan du læse mere om her

Ifølge Beskæftigelsesministeriet kan du bestille pengene fra marts. Den præcis dato er dog stadig ukendt. 

Du skal selv aktivt ansøge om at få dine indefrosne feriepenge udbetalt. Ellers vil beløbet blive stående hos LD Fonde og udbetales først, når du bliver folkepensionist eller forlader arbejdsmarkedet. 

I tvivl? Få hjælp af vores jurister 

Hvis du og din arbejdsgiver ikke kan blive enige om opgørelsen, kan du kontakte Ledernes juridiske konsulenter, som kan hjælpe med at sikre dig den korrekte indberetning. 

Har du spørgsmål?