Hun kom ind i et rum som den eneste kvinde: "Jeg følte, at jeg var den, der ikke havde forstået spillereglerne"

Det handler ikke om, at der er noget galt med mænd, men at alle ledelseslag bliver bedre af at være forskellige. Det mener Karen Bro, tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet.

12. oktober 2022

Karen Bro har arbejdet som leder i mange år. Blandt andet som nyhedschef hos DR og som chefredaktør på Ekstra Bladet. I dag arbejder hun også med ledelse som chefrådgiver hos organisationen Lederne.  

Hun fortæller om engang, hun var den eneste kvinde i et ledelseslag:

Jeg følte, at jeg var den, der ikke havde forstået, hvad spillereglerne var, og at nogen havde glemt at give mig en manual. Jeg blev mystificeret over nogle måder at gøre tingene på. 
Karen Bro, Chefrådgiver hos Lederne

Hun oplevede, at mændene havde nogle fællesskaber, som hun ikke var en del af. Hun tænkte faktisk, at hun måtte stramme op og blive bedre til det. Men da der kom endnu en kvinde ind, trak hun vejret lidt lettere.

- For så var vi i hvert fald flere, der havde et andet take på tingene.   

Karen Bro understreger, at det ikke er mændene, der er noget galt med.

Det handler i stedet om, at ethvert ledelseslag bør bestå af forskellige mennesker, for på den måde får du mere dynamik og flere forskellige ideer, end hvis alle har det samme udgangspunkt.  I Danmark er kun 14 procent af de administrerende direktører i de største virksomheder kvinder.

Kigger man på bestyrelsesmedlemmerne i børsnoterede selskabers bestyrelser er 20 procent kvinder.