Hjælp den nødstedte afdeling

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA I BERLINGSKE OG PÅ B.DK

03. april 2019

Sidste uges dilemma handlede om Karoline, der er leder for tre afdelinger, som sidder forskellige steder i landet. En af afdelingerne kører rigtig dårligt med samarbejdsproblemer og udfordringer med at levere resultater, mens de to andre afdelinger fungerer som de skal.

Karoline er i tvivl, om hun fysisk skal flytte ud i afdelingen, der kører dårligt, med risiko for at svigte de øvrige afdelinger, eller om hun skal gå til sin chef og bede om ekstern hjælp til den nødstedte afdeling.  Derudover risikerer hun at miste noget af den daglige kontakt til virksomhedens ledelse.  

Ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen er ikke i tvivl om, at Karoline skal vælge løsning nummer 1 og sætte sig ud i afdelingen, der har brug for særlig hjælp.  

- Karoline skal gøre sig klart, at det er en forudsætning for, at hun effektivt kan løse problemerne i afdelingen, at hun selv har oplevet dem. I løbet af en kort periode får hun det overblik, der giver hende mulighed for at lægge den plan, der løser problemerne og få den forankret i afdelingen. Planen kan meget vel indeholde forslag om at hyre ekstern hjælp. Det er ikke nok at fortsætte som hidtil, og hvis hun går til sin chef og beder om ressourcer uden at have en plan, der baserer sig på egne observationer, vil hun underminere sin ledelsesmæssige position, siger Bjarne Henning Jensen

Han mener dog også, at inden Karoline flytter ud, skal hun tage en drøftelse med sin nærmeste chef om periodens længde og om, hvordan hun vil passe de øvrige afdelinger. Desuden skal hun sørge for at få hans opbakning til, at der måske kommer en plan, der vil kræve ressourcer til ekstern hjælp.

- Det ville være en god idé at have lagt nogle planer sammen med ledelsen, inden Karoline tager afsted. På den måde sikrer hun, at hun har ledelsens opbakning, og at det bliver planlagt, hvordan hun skal håndtere de andre afdelinger, så de ikke lider under hendes ’fravær’, afslutter ledelsesrådgiveren.

    LØSNINGSFORSLAG:

    1. Hun flytter midlertidigt og forsøger at løfte den afdeling, hvor der er udfordringer.
    2. Hun forsøger, så godt hun kan, at støtte begge afdelingerne fra hendes nuværende placering.
    3. Hun foreslår sin chef, at der bliver hyret ekstern hjælp til den nødstedte afdeling for at sikre mest hjælp til alle afdelinger.

    Sidste uges opfølgningsartikel