Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Gear ned i julen

19. december 2016

Julen er en god anledning til at holde fri nogle dage og lade op til et nyt lederår. Her giver ledelsesrådgiver og coach Trine Dilèng fire gode råd til, hvordan du gearer ned i juleferien.

Selv om du er væk fra jobbet i to uger, en enkelt uge eller kun i helligdagene er det vigtigt, at du bruger fridagene til at koble af lade op, så du får ny energi til lederjobbet.  Det kan også være, at du allerede har planlagt at benytte den lidt stille jule-tid til at få brugt nogle fridage.

Der er hele tiden opgaver og udfordringer at løse som leder, og derfor er det godt at tage nogle arbejdsfri pauser i løbet af året og komme væk fra hverdagens stress og jag. Juleferien er en oplagt mulighed for at køre i "pitstop" og lade op mentalt.

Her er fire gode råd til, hvordan du skruer ned for arbejdsblusset og holder juleferie med god samvittighed:

Acceptér hængepartier
Hold fokus på at afvikle opgaverne op til ferien i stedet for at tilføje nye. Få overblik over dine igangværende opgaver og de opgaver, som du skal tage fat på efter ferien. Acceptér, at der vil være uafsluttede sager, når du går på ferie.

Afstem forventninger
Uddelegér og klæd dine medarbejdere godt på, så de ved, hvem de skal gå til, hvis der opstår noget, mens du er væk. Husk, at én ting er at holde sig ajour ved at tjekke mails og telefon, men hvis du sender mails i ferien og deltager aktivt i opgaveløsningen uden at være til stede, kan medarbejderne tro, at det også kræves af dem, at de arbejder i deres ferie.
Afstem også forventninger med din egen nærmeste chef og husk at sætte et ferieautosvar på din e-mail og din telefonsvarer, så din omverden ved, hvordan de skal forholde sig, mens du er på ferie.

Sæt tid af til en god start
Sæt allerede nu tid af i din kalender til at få overblik over opgaverne, blive opdateret og besvare e-mails, når du er tilbage fra ferie igen.

Slap af og find ro
Gå på ferie og lad tankerne holde fri. Ved at give hjernen ro til at tænke på andet end arbejde får den plads til at finde nye muligheder og nye kreative måder at gøre tingene på. Det er individuelt, hvordan vi hver især slapper af. Men det er tegn på, at du er godt på vej til at lade op, hvis du tager dig selv i blot at sidde og kigge ud i luften, nyde stilheden eller glemmer dit password.

Læs også: Fri mellem jul og nytår: Dine rettigheder og muligheder

TrivselsSparring

trivselssparring