Mit Lederne

Nyheder

Følg dine lederambitioner

07. november 2018

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Sidste uges dilemma handlede om sektionschefen Mette, som efter en omstrukturering står til at blive degraderet og tilbudt en stilling som seniorkonsulent uden ledelsesansvar – et tilbud, hun er i tvivl om hun skal tage imod.

Hun refererer nu til sin tidligere chefkollega Jens, som ledelsen har udpeget til sektionschef for deres fælles afdeling.

Hun ser sig selv som leder, og det gør andre også, og derved bliver det endnu mere tydeligt for hende selv og andre, at hun er blevet parkeret

Ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen

Ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen mener, at Mette skylder sig selv at erkende, at Jens aktivt er blevet valgt til den stilling, hun sandsynligvis selv gerne ville have haft. Hun skal derudover også erkende, at konsulenttilbuddet er en afsporing af hendes karriere, hvor hun ellers stortrives med at have et ledelsesansvar, mener ledelsesrådgiveren.

- Når hun har fået ros af både medarbejdere og ledelsen, er hun sandsynligvis blevet forbavset over, at det ikke er hende, der er blevet tilbudt stillingen. Hun ser sig selv som leder, og det gør andre også, og derved bliver det endnu mere tydeligt for hende selv og andre, at hun er blevet parkeret, siger han.

- Selvom virksomheden har tilbudt Mette en alternativ stilling som seniorkonsulent, så er hun sådan set blevet fravalgt til det konkrete job. Hun skal derfor anerkende over for sig selv, at ledelsen foretrækker Jens frem for hende til det konkrete job. Hun skal derfor ikke vælge løsning nummer to, hvor hun beder ledelsen genoverveje beslutningen. Hun kunne derimod overveje at tage en drøftelse med ledelsen om, hvorvidt hun kan komme i spil til en anden lederstilling, tilføjer Bjarne Henning Jensen.

LÆS OGSÅ: Underskud af kvindelige ledere i de fleste brancher

Han opfordrer Mette til at lytte sine egne behov og karriereambitioner og derfor vælge løsning nummer tre, hvor Mette takker ja til jobbet men med det samme begynder at søge efter nyt job.

- Hun bør lave sig en plan for at få et nyt lederjob og aktivt bruge sit netværk til at finde dette, og så loyalt passe seniorkonsulentjobbet indtil det nye job er på plads, siger Bjarne Henning Jensen. 

LØSNINGSFORSLAG:

  1. Hun takker ja til jobbet for at kunne beholde sin løn og blive på arbejdspladsen.
  2. Hun går til ledelsen og beder dem genoverveje beslutningen om at degradere hende og foreslår dem at slå stillingen op internt.
  3. Hun takker ja til jobbet men begynder med det samme at søge efter nyt job uden for virksomheden.

Sidste uges opfølgningsartikel