Mit Lederne

Nyheder

Ferie iver på jobbet kræver ledelse

20. juni 2018

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: I sidste uges dilemma var lederen Emil i tvivl om, hvad han skulle stille op med sin medarbejder, Trine, som havde svært ved at koncentrere sig om sit arbejde, da hendes længe planlagte tur til Indien venter lige om hjørnet.

Emil har vist forståelse for teamets trang til at vende sommerplaner, men kan nu se, at Trines manglende arbejdsmæssig fokus har sat sine spor på hendes slagstal.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen betragter det som naturligt, at man taler om ferieplaner, men understreger også, at det er hans arbejde at sørge for, at det ikke går ud over arbejdet.

LÆS OGSÅ: Hedebølge på jobbet - hvad gør du?

- Selvfølgelig skal der være plads til begejstring og kollegialsnak, da det er med til at skabe det gode arbejdsmiljø, men som leder bør man også tænke på at det er en arbejdsplads, hvor man skal få noget fra hånden, siger Flemming Andersen.

Og understreger, at der er flere hensyn at tage i en situation som denne, hvor det i sidste ende også kan have en konsekvens for de andre medarbejdere.

- Det er ikke alle medarbejdere, som har økonomi til - eller prioriterer – eksotiske rejser, og derfor kan de måske godt blive irriteret over at høre om Trines rejse hele tiden. Så lederen Emil er nødt til at bede hende holde fokus på arbejdet, selv om han godt kan forstå at hun glæder sig til sin drømmerejse, fastslår Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Skab de bedste rammer for din ferie

Flemming Andersen anbefaler løsning nummer ét, hvor Emil tilkalder Trine til en samtale og fortæller hende, at han godt kan forstå, at hun glæder sig, men at hun bliver nødt til at passe sit arbejde ordentligt.

LØSNINGSFORSLAG:

1. Han indkalder Trine til en samtale, hvor han fortæller hende, at han godt kan forstå, at hun glæder sig, men at hun bliver nødt til at passe sit arbejde ordentligt.

2. Han indkalder teamet til samtale, hvor han beretter om sine observationer og forlanger mere seriøsitet.

3. Han ser gennem fingre med Trines adfærd da han ved, at hun snart tager på ferie og når hun kommer tilbage er alt ved det gamle.

Sidste uges opfølgningsartikel