Bæredygtig ledelse er fremtidens ledelsesdisciplin

Gennem stærke partnerskaber og en ny model for bæredygtig ledelse arbejder Lederne for at skabe de bedste betingelser for landets ledere, så de er godt klædt på til den bæredygtige omstilling.

25. november 2021

Ledernes model for bæredygtig ledelse sætter rammen for, hvad bæredygtig ledelse er, og hvordan du udøver det.

Det kommer næppe som en overraskelse for nogen, at vores verden er under pres. Klima, miljø, sundhed, ligestilling og uddannelse er bare nogle få af de områder, hvor vi som samfund står over for store udfordringer. Og det er nu, vi skal ændre retning, hvis vi vil gøre os håb om en bæredygtig fremtid.

Hver eneste dag tager Danmarks ledere tusindvis af beslutninger, som sætter retningen for vores samfund og liv - og derfor bærer ledere nøglen til den bæredygtige omstilling.

Vi har brug for ledere, der kan se muligheder, og finde løsninger, som skaber rammen for bæredygtige fremskridt. Dem er der heldigvis rigtig mange af i Danmark, men vi skal have alle med. Bæredygtig ledelse er ikke kun en toplederagenda, også ledere i de små og mellemstore virksomheder vil blive mødt med krav om bæredygtig omstilling fra rigtig mange kanter.

Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør hos Lederne

Men ingen kan skabe en bæredygtig fremtid alene. Og derfor har Lederne taget initiativ til Partnerskab for bæredygtig ledelse, hvor vi samler stærke kræfter – virksomheder, organisationer og vidensinstitutioner - om at udvikle disciplinen bæredygtig ledelse.

Bodil Nordestgaard Ismiris fortsætter: ”Vi er glade for at kunne løfte sløret for, at vi har indgået partnerskaber med Deloitte, PFA, Danske Bank, Dansk Industri og DTU Learn for Life, og sammen vil forfølge en fælles mission om, at ledere i danske virksomheder og organisationer leder i overensstemmelse med FN’s verdensmål senest i 2030.”

Et rammeværktøj for bæredygtig ledelse
Men hvordan leder man bæredygtigt? Og hvordan forholder vi os som ledere til de krav og udfordringer, vi i stigende grad møder, både udefra og internt i de danske virksomheder?

Det er netop det, partnerskaberne og en ny model for bæredygtig ledelse skal give konkrete og praksisnære svar på. Modellen sætter rammen for, hvad bæredygtig ledelse er, og hvordan du som leder håndterer samfundets stigende krav til bæredygtighed, og lettere finder holdbare og brugbare løsninger for både dig og din virksomhed.

Ledernes model for bæredygtig ledelse sætter rammen for, hvad bæredygtig ledelse er, og hvordan du udøver det.
Sådan ser modellen for bæredygtig ledelse ud. Næste skridt er, at modellen skal fyldes ud med handlingsanvisende indhold, der knytter sig til de forskellige tematikker i modellen.  

Modellen bruger FN’s verdensmål som en ledestjerne til at skabe en bæredygtig fremtid og hjælper ledere med at sikre, at vi via vores ledelse skaber sund vækst, passer godt på miljøet og tager medansvar for samfundet og menneskerne omkring os.

Læs mere om bæredygtig ledelse og partnerskaberne - og dyk ned i modellen her