Hov, hvor blev mit ferietillæg af? - Derfor kan din udbetaling være ændret i forbindelse med den nye ferielov

Er din lønseddel for april mindre, end den plejer at være? Det er fordi, vi er overgået til den nye ferielov og udbetalingen af dit ferietillæg har ændret sig.

06. maj 2021

Ferietillæg

Hvis du er ansat med løn under ferie, har du, ud over din normale løn, krav på et ferietillæg på 1 % af din ferieberettigede løn. Sådan var det med den gamle ferielov – og sådan er det stadigvæk.

Men du har måske undret dig over, at din lønseddel for april er mindre end den plejer at være? Det er fordi, du højst sandsynligt plejer at få udbetalt dit ferietillæg på én gang med din april-løn. Men med den nye ferielov, som trådte i kraft i september sidste år, er det ikke længere sådan. 

Din arbejdsgiver kan derimod vælge mellem to udbetalingsmåder:

  1. Din arbejdsgiver kan vælge at udbetale dit ferietillæg samtidig med, at din ferie begynder. Du får altså udbetalt en forholdsmæssig andel af dit ferietillæg, hver gang du holder ferie.
     
  2. Din arbejdsgiver kan vælge at udbetale dit ferietillæg to gange om året bagudrettet.
    Ferietillægget for perioden 1. september til 31. maj (ferietillæg for 9 måneder) udbetales herefter sammen med lønnen for maj måned, mens ferietillægget for den resterende del af ferieåret fra 1. juni til 31. august (ferietillæg for 3 måneder) udbetales sammen med lønnen for august måned. 


Mange virksomheder vil, af administrative årsager, vælge at udbetale lønnen to gange årligt. Er dette tilfældet på din arbejdsplads, så kan du se frem til udbetaling af ferietillæg for 9 måneder med din lønudbetaling for maj. 

Læs mere om ferie her

Har du spørgsmål?