25 år med ledelse i Lederne

Igennem 25 år har Torkild Justesen, direktør i Ledernes Hovedorganisation, taget turen til Vermlandsgade 65 på Amager for at komme på arbejde. Det vidner om vedholdenhed, loyalitet og en ubetinget glæde ved at arbejde med ledelse. 

10. august 2022

tj-1

Torkild Justesen er uddannet cand.jur fra Københavns Universitet i 1984, og lige siden har ledelse været et pejlemærke for ham. Ikke mindst i international sammenhæng, hvor hans mangeårige virke i den europæiske lederorganisation CEC i maj i år blev kronet med udnævnelsen til generalsekretær for organisationen, der rummer en million europæiske ledere.

- Det slående ved Torkild er, at han på den ene side tilbyder en meget skarp og stringent juridisk vurdering af tingene, og på den anden side byder han ind med et innovativt mindset, der er med til at fremtidssikre Lederne. På toppen af det er han et generøst og lattermildt menneske, der kalder sine kollegaer for arbejdsvenner, som husker vores mærkedage, og som aldrig er bleg for en selvironisk anekdote. Torkild er kort fortalt et meget elskværdigt menneske, siger Bodil Nordestgaard Ismiris, administrerende direktør i Lederne.

Inden Torkild Justesen parkerede sin bil for første gang 11/8 for 25 år siden hos Lederne på Amager, grundlagde han sin ledelseskarriere først som jurist i Justitsministeriet og siden som underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening. På samme måde som ledelse har juraen altid været en hjertesag for Torkild Justesen, og han er i dag ekstern lektor i arbejdsret på det juridiske fakultet på KU.

Hos Lederne er det i dag mærkesager som den grønne omstilling og bæredygtighed, der optager ham – også i europæisk sammenhæng, hvor han utrætteligt, via sin fremskudte position i CEC, arbejder for at sætte bæredygtig ledelse på dagsordenen i europæiske virksomheder. 

- Torkild er et af de mest omstillingsparate mennesker, jeg nogensinde har mødt. Han går altid til opgaverne med et stort engagement og det uanset, hvad det måtte være for en opgave, og uanset om det er en opgave, han er forberedt på eller ej, siger Svend Askær, forperson for bestyrelsen i Lederne.

Torkild Justesen bor med sin hustru, Gitte, på et nedlagt landbrug i Karlebo. Han har en stor passion for mad og gastronomi, og hjemme på matriklen skal der intet mindre end en af gårdens længer til at rumme den maskinpark af køkkenudstyr, som han ligger inde med.

Når ikke ’maskinparken’ vises frem, eller der kokkereres til hustruen, har Torkild Justesen også et svagt hjerte for autocampere. Han er i øjeblikket i færd med at erhverve sig et C-kørekort til lille lastbil, så han kan rulle ud på landevejene i en endnu større autocamper, end den han hidtil har brugt. Motion bliver der også tid til, når han på den store klinge træder i pedalerne på racercyklen på de nordsjællandske landeveje.