Vi skal huske at rose politikerne bag forsvarsaftalen

Ros til statministeren og de fire partiledere, der søndag udviste godt lederskab ved at indgå en helt nødvendig forsvarsaftale

09. marts 2022

-Af Bodil Nordestgaard Ismiris, administrerende direktør, Lederne. Bragt i Jyllands-Posten 9. marts 2022

Det er ganske enkelt godt lederskab, når statsministeren og fire partiledere en søndag aften indgår en historisk aftale om en omfattende og helt nødvendig forsvarsaftale. Det fortjener de ros for.

Jeg er klar over, at forsvarsaftalen næppe gør nogen forskel her og nu for den frygtelige situation, ukrainerne står i. Men den er et klart signal om, at vi ikke vil lade os kue af Putin. Og selv om beslutningen ikke er lige populær alle steder, så er den kommende afstemning om forsvarsforbeholdet udtryk for god ledelse. For ledelse handler også om at være klar til at tage de upopulære – men nødvendige – beslutninger.

Danske ledere har lige nu brug for så meget ro og vished, som situationen tillader, hvis de skal være i stand til at lede deres virksomheder gennem en svær tid med blandt andet økonomisk uro, tabte markedsandele og uvished om Putins destruktive drive. Vi må ikke komme i en situation, hvor spørgsmål om Danmarks sikkerhed bliver en ubekendt faktor for danske virksomheder.

Kontaktoplysninger

Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk