Som leder har du måske mindre tid til børnene - men du kan give dem noget andet

Det kan godt være, at du som leder bruger mere tid på dit arbejde og har mindre tid til dine børn end de fleste andre forældre. Men til gengæld kan du give dem nogle andre værdifulde erfaringer og værdier med. Blandt andet værdien i at gøre sig umage, og at det kan være sjovt at have travlt.

29. september 2021

- Af Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne. Bragt i Lederstof den 29. september 2021.

Jeg har stor respekt for forældre, der har truffet valg, som betyder, at de kan have mere tid med deres børn. Mødre eller fædre på for eksempel deltid, der er på banen, når ungerne kommer hjem. Det giver en ro og nærhed. Og som topleder kan jeg aldrig give mine børn, hvad de har givet deres, når man kun måler på tid. Men måske kan jeg give mine børn noget andet? 

For hvad kan en karrierekvinde eller -mand give videre til sine døtre og sønner? Rigtig meget i min optik. Vi kan være et levende eksempel på, at man kan flytte andre mennesker, virksomheder og i nogle tilfælde udviklingen i samfundet, hvis man er tilstrækkelig dedikeret og villig til at gøre en ekstra indsats.

Jeg er med på, at vores afkom måske synes, det er en del mere spændende at være fodboldspiller eller sanger frem for at være leder i en almindelig ”kedelig” virksomhed. Men uden at lyde alt for selvfed er vi jo som forældre og ledere trods alt med til at vise dem, at mulighederne er mange, og at man kan få indflydelse, hvis man søger den. 

 

Vi kan være et levende eksempel på, at man kan flytte andre mennesker, virksomheder og i nogle tilfælde udviklingen i samfundet, hvis man er tilstrækkelig dedikeret og villig til at gøre en ekstra indsats.

Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne

Hvis du er kvindelig leder, er du tilmed også med til at vise dine børn – uanset om det er drenge eller piger – at kvinder også kan blive ledere og være mindst lige så gode til det som mænd. Og du kan være med til at begrave den elendige gamle skrøne om, at man som kvinde ikke kan balancere både familie og karriere. Selvfølgelig kan man det, lige så vel som mændene kan, og det har børnene rigtig godt af at se.

Derudover kan vi som forældre og ledere udfordre vores børn med vores leder-perspektiv på verden. Og vi kan ikke mindst være med til at sparre med dem om deres valg i livet fra en position, hvor vi har en vis føling med, hvilke faglige og personlige kompetencer, der er i høj kurs på en arbejdsplads. Måske kan vi faktisk på den måde ruste dem til deres fremtid på en måde, som andre forældre med al respekt kan have sværere ved.

Jeg oplever også, at jeg gennem min karriere har været med til at vise mine børn, at travlhed ikke er lig med stress og irritation. Det kan i den grad være lystdrevet og meningsfuldt at have travlt, og man kan oven i købet være glad samtidig. Jeg har også vist dem, at en opgave nogle gange tager tid at løse godt. Og jeg er hele tiden med til at perspektivere tingene, så de bedre kan navigere i, hvad man skal sige pyt til, og hvilke kampe, der er værd at tage.

Så igen – stor respekt til forældre, der træffer et valg om at tilbringe mere tid med børnene. Men du behøver absolut ikke have dårlig samvittighed over at være forælder på en anden måde, hvor du har et lederjob og generelt lægger mange kræfter og timer i arbejdet. Der er mange måder at være en god forælder og et forbillede for sine børn!  

Kontaktoplysninger ved pressehenvendelser

Jesper Melgaard
Jesper Melgaard
Pressechef
Mobil: 2769 4569
E-mail: jem@lho.dk