Hatten af for de kvindelige ledere som står frem om sexisme

Vi skal have stor respekt for de kvindelige ledere, som er stået offentligt frem med deres oplevelser med sexistiske og nedladende kommentarer. De har åbnet en meget vigtig debat.

Af Nanna Simone Jensen, politisk konsulent i Lederne. Indlægget blev bragt i Berlingske 19. januar 2020.

19. januar 2020

Det kræver stort mod at stå frem som kvindelig leder og fortælle om sine oplevelser med sexistiske og nedladende kommentarer. Derfor skal vi have den dybeste respekt for de kvinder, som i den seneste tid er stået frem i Berlingske og har åbnet en vigtig debat. Og det er ærgerligt, når eksempelvis Mette Hejl i torsdagens Berlingske siger, at kvinderne ”trækker kønskortet og hopper i offerrollen” og efterlyser, at ”vi får nogle seriøse problemer at snakke om i stedet for”.

Det bidrager i hvert fald ikke til, at vi får flere kvindelige ledere. I stedet ender det hurtigt med, at kvinderne skal ”fikses” og opleve og mene noget andet, end de gør, hvis de vil fremme egen karriere.

Nanna Simone Jensen, Arbejdsmiljøkonsulent

Mette Hejl og andre er naturligvis i deres gode ret til at være kritiske over for kvinderne og deres historier. Men at putte dem som i kasser som krænkede og en del af et hylekor er ærgerligt og stigmatiserende. Og det bidrager i hvert fald ikke til, at vi får flere kvindelige ledere. I stedet ender det hurtigt med, at kvinderne skal ”fikses” og opleve og mene noget andet, end de gør, hvis de vil fremme egen karriere. Jeg tror ikke, at nogen af kvinderne er stået frem for at få medlidenhed. Jeg er tværtimod sikker på, at de ønsker at ændre en kedelig og gammeldags kultur, som desværre findes på nogle arbejdspladser. I stedet for at fokusere på problemer som individuelle skulle vi hellere løse dem kollektivt til gavn for nye generationer på arbejdsmarkedet.

Kontaktoplysninger

Søren Kudahl
Søren Kudahl
Pressechef
Mobil: 2338 4211
E-mail: sku@lho.dk
Nanna Simone Jensen
Nanna Simone Jensen
Politisk konsulent
Mobil: 4016 3274
E-mail: nsj@lho.dk