Det haster med en grænseåbning

Der er ingen tvivl om, at mange af de selvstændige erhvervsdrivende er hårdt ramt af coronakrisen. Derfor er det vigtigt, at vi fjerner restriktionerne igen i takt med, at sygdomsudbruddet kommer under kontrol - selvfølgelig i det omfang, det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Af Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, bragt i Lolland-Falsters Folketidende den 20. maj 2020.

25. maj 2020

erhverv

I den forbindelse viser en helt ny undersøgelse foretaget af Ledernes Hovedorganisation, at de lukkede grænser er en hæmsko for mange selvstændige. Omkring en tredjedel af de selvstændige svarer, at de lukkede grænser påvirker deres forretning negativt.

Det understreger, at vi som en lille, åben økonomi er meget afhængige af, at vi kan rejse ud i verden og sælge vores produkter og ydelser. Og det understreger, at det ikke kun er sommerhusudlejerne og eksportvirksomhederne der lider, når grænserne lukker. Det gør også de mange virksomheder, som bidrager til turist- og eksporterhvervet.

En genåbningen af grænserne vil være et vigtigt skridt på vejen til at genoprette dansk økonomi.

Niklas Praefke, cheføkonom i Lederne

En genåbningen af grænserne vil derfor være et vigtigt skridt på vejen til at genoprette dansk økonomi. Det er værd at huske på, at sundhedsmyndighederne i forbindelse med grænselukningen udtalte, at ”der ikke er særlig god dokumentation for tiltag som grænselukning, og den dokumentation, der er, viser, at effekten er beskeden”.

I første omgang kunne grænserne åbne til fx Tyskland, der ligesom Danmark ser ud til at have fået smitten under kontrol og som samtidig udgør vores vigtigste eksportmarked i EU.

Måske skal vi arbejde mere hjemme

For familiens, klimaets og effektivitetens skyld.

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk