Bæredygtighed er et must for fremtidens ledere

De unge talenter, som virksomhederne konkurrerer hårdt om, spørger i stigende grad til den bæredygtige profil hos de virksomheder, de overvejer at søge job hos. Derfor bliver bæredygtighed et must.

Af Gitte Winkler, formand for Lederne Nordsjælland, bragt i Frederiksborg Amts Avis 6. marts 2020.

06. marts 2020

Klima, FN’s verdensmål og bæredygtighed er ord, de fleste af os nok er blevet bekendt med de seneste år. Begreberne kan virke højtragende og svære at forholde sig til, men sådan behøver det ikke være, og sådan bør det ikke være. 

 

Vi, der er ledere, er nødt til hver dag at tænke i, hvordan vi kan udvikle vores forretning i en mere bæredygtig retning. Hvis vi ikke gør det, er det ikke sikkert, vores virksomhed er her om 5 eller 10 år.

 

De unge talenter, som virksomhederne konkurrerer hårdt om, spørger nemlig i stigende grad til den bæredygtige profil hos de virksomheder, de overvejer at søge job hos.

Bæredygtig ledelse er en kommerciel nødvendighed for ledere, der vil ruste deres virksomhed til fremtiden.

Gitte Winkler, formand for Lederne Nordsjælland

Flere end 6 ud af 10 danskere i alderen 18-34 år finder det vigtigt, at deres arbejdsplads sætter fokus på bæredygtighed og verdensmål. Det fremgår af en spørgeundersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af danskere på arbejdsmarkedet foretaget af Yougov for Lederne.

 

Tallene er et tydeligt vink med en vognstang om, at vi ledere skal prioritere bæredygtighed højt. Ikke mindst i en globaliseret verden, hvor danske virksomheder kommer i stærkere og stærkere konkurrence med udlandet om de dygtigste unge.

 

Derfor har vi også hos Lederne Nordsjælland valgt bæredygtig ledelse som temaet for vores forårskonferencer. Og vi har i år valgt at lægge vores generalforsamling i Hillerøds Klima- og Miljøpark for at sende et klart signal til medlemmerne om, at klima og bæredygtighed er vigtige pejlemærker for virksomhedernes fremtid.

 

LÆS OGSÅ: Bæredygtig ledelse tiltrækker talenter

 

Heldigvis ligger danske virksomheder i dag godt til, når det gælder bæredygtighed. Er man i tvivl, kan man kaste et blik på den liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, som det internationale business-magasin Corporate Knight offentligjorde her i vinter.

 

Ifølge Corporate Knight er de to mest bæredygtige virksomheder i verden danske. Ørsted er nummer et og vores lokale Chr. Hansen nummer to.

 

De flotte placeringer til danske erhvervsliv skyldes givetvis, at danske ledere gerne vil tage et samfundsansvar. Det ved vi fra en tidligere spørgeundersøgelse blandt medlemmer af Lederne, at de gerne vil. Men bæredygtighed er ikke kun et idealistisk projekt. Bæredygtig ledelse er også en kommerciel nødvendighed for ledere, der vil ruste deres virksomhed til fremtiden.


Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent
Telefon: 2948 4086
E-mail: mpe@pro-org.dk