Flere ledere gennemfører en lederuddannelse

Flere og flere ledere gennemfører en lederuddannelse. Det fremgår af en ny rapport om lederudvikling fra Lederne. Udviklingen er positiv, da lederuddannelse giver mere motiverede medarbejdere og økonomisk gevinst. 

04. februar 2021

En ny rapport fra Lederne viser, at flere og flere ledere gennemfører en lederuddannelse. I 2020 havde 84 procent af alle ledere gennemført en lederuddannelse. Til sammenligning lå tallet på 80 procent i 2018 og på 77procent i 2012. 

Hos Lederne er uddannelseschef Thomas Christensen ikke i tvivl om, at udviklingen er positiv: 

- Det er rigtig positivt, at flere ledere gennemfører en formel lederuddannelse, fordi vi ved, at lederuddannelse er en rigtig god investering. Det giver både mere motiverede medarbejdere og kan aflæses på bundlinjen. Vi kan dog også se, at de unge ledere halter lidt efter. 38 procent af de unge ledere har ikke en lederuddannelse. Det skal vi gerne have ændret på, da det er vigtigt, at vi hjælper de unge ledere godt i gang med lederkarrieren, siger Thomas Christensen.

Rapporten bygger på Ledernes undersøgelse af lederes kompetenceudvikling og lederuddannelse, som er blevet gennemført hvert andet år siden 2012. Udover udviklingen i andelen som gennemfører en lederuddannelse, så undersøger rapporten også, hvilke kompetencer lederne forventer at udvikle i løbet af 2021. 

Ledernes undersøgelse viser, at mange ledere forventer at sætte fokus på forandringsledelse, distanceledelse og kommunikation. Særligt ønsket om at udvikle sig inden for distanceledelse og forandringsledelse er steget fra 2016 til 2020. 

Endeligt undersøger rapporten også, hvilke samfundsmæssige dagsordner, der interesser de danske erhvervsledere.

Her afslører tallene, at hver tredje leder er meget optaget af bæredygtig ledelse – og blandt lederne med en videregående uddannelse er tallet helt oppe på 43 procent. 

- At kunne udøve bæredygtig ledelse bliver en af de allervigtigste ledelsesdiscipliner fremover. Det er derfor positivt, at så mange ledere er optaget af at blive klogere på den dagsorden. At integrere bæredygtig ledelse i virksomhedernes kerneforretning får afgørende betydning som konkurrenceparameter fremover, slutter Thomas Christensen. 

 

Download rapporten

Kontaktoplysninger

Diana Bergenser
Diana Bergenser
Presse- og analysekonsulent
Mobil: 2399 4962
E-mail: dib@lho.dk
Thomas_Christensen_mini_portræt
Thomas Christensen
Uddannelseschef
Mobil:  2428 2480
E-mail: tch@lho.dk