Lederes læringsmiljøer

Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, hvor og hvordan de bedst lærer ledelse og hvad der i det hele taget gør en forskel, når målet er at blive en bedre leder. Endvidere har undersøgelsen til formål at finde ud af, hvilke tendenser der rører sig i forhold til, hvilke læringsformer ledere i fremtiden vil vælge.

01. juli 2003

Undersøgelsen viser blandt andet, at ledere benytter sig i dag af mange forskellige læringsformer for at lære ledelse. I fremtiden ser det ud til, at viften af tilbud til ledere vil blive bredere. Ledere på alle niveauer ønsker fortsat at deltage i korte kurser i ledelse og lederuddannelser, men peger også på, at deltagelse i netværk med fokus på ledelse, samt det at få en personlig coach, hører til blandt de læringsformer, der i fremtiden vil blive højt prioriteret.

Blandt de ledere, der har deltaget i hhv. offentligt anerkendte, kompetencegivende lederuddannelser og korte kurser i ledelse, er der overvejende meget stor enighed om, at de får et godt udbytte. Rigtig mange oplever, at de får nye værktøjer med sig hjem og rigtig mange ledere siger, at den lederuddannelse eller de korte kurser, de har været på, er årsag til, at de i dag er bedre ledere.

Se hele undersøgelsen (pdf)