Krisen har fået ledere til at se mere positivt på online uddannelse

Både medarbejdere og ledere har i højere grad end normalt været på online uddannelse under krisen. Det har fået flere ledere til at få øjnene op for mulighederne i digital uddannelse, mener Ledernes uddannelseschef.

25. juni 2020

Siden det blev muligt at tage uddannelse online, har mange udbydere af online kurser og uddannelse kæmpet for at bryde igennem for alvor. Men det kan coronakrisen muligvis være med til at ændre på.

Krisen har nemlig fået mange ledere til at se mere positivt på mulighederne for online uddannelse, end de gjorde før krisen. Det viser Ledernes seneste medlemsundersøgelse blandt flere end 1.100 ledere.

I undersøgelsen angiver 47 procent af lederne, at de er enig eller overvejende enig i, at coronakrisen har fået dem til at se mere positivt på online uddannelse, mens kun 21 procent er uenig eller overvejende uenig

- Det er glædeligt at se, at så mange ledere begynder at få øjnene op for de muligheder, der er ved at tage uddannelser online. Nogle uddannelsestyper eller dele af en uddannelse kræver naturligvis et tilstedevær, men her kan den digitale læring være et godt og vigtigt supplement til den klassiske analoge undervisning, siger Thomas Christensen, uddannelseschef hos Lederne.

online uddannelse_1

Flere medarbejdere og ledere på online uddannelse under krisen
Den mere positive indstilling til online uddannelse skyldes, at krisen har gjort os alle mere digitale – og derfor mere åbne over for digitale tilbud. Men det skyldes også, at flere ledere har gjort sig praktiske erfaringer med online uddannelse under krisen, vurderer Ledernes uddannelseschef.

I undersøgelsen svarer hver tredje leder, at de under krisen har haft medarbejdere, som har deltaget i online efteruddannelse og kompetenceudvikling – og hver fjerde leder siger endda, at deres medarbejdere har gjort mere brug af online kurser og uddannelse end normalt. 

Spørger man lederen selv, er det godt hver fjerde, som i større omfang end normalt har gjort brug af de online tilbud.

- Har virksomheden først fået erfaring med online uddannelse, er det en øjenåbner for mange ledere og medarbejdere, hvad man faktisk kan tage af uddannelse digital. Nogle af fordelene er fx at undervisningen kan gennemføres på arbejdspladsen tæt på den daglige praksis, og den kan gennemføres, når der er bedst tid til det. Derudover er der også klimamæssige fordele i forhold til mindre transport til og fra undervisningsstedet. Men når det så er sagt, er online uddannelse heller ikke altid løsningen. Det er en konkret vurdering i forhold emnet og den læringsform den enkelte leder og medarbejder foretrækker, siger Thomas Christensen.

online uddannelse_2

Kontaktoplysninger

Diana Bergenser
Diana Bergenser
Presse- og analysekonsulent
Mobil: 2399 4962
E-mail: dib@lho.dk
Thomas_Christensen_mini_portræt
Thomas Christensen
Uddannelseschef
Mobil:  2428 2480
E-mail: tch@lho.dk