Mit Lederne

Flere linjeledere tager en lederuddannelse

Flere linjeledere tager en lederuddannelse

Flere linjeledere gennemfører en lederuddannelse. Det viser en ny rapport fra Lederne om lederes kompetenceudvikling og lederuddannelse. Det er en stigning på 8 procentpoint siden 2012.

14. september 2023

I en ny rapport afdækker Lederne, at flere ledere gennemfører en lederuddannelse i dag end for ti år siden. Det er særligt lederne tættest på medarbejderne, linjelederne, hvor stigningen er størst. Her er der sket en stigning på 8 procentpoint siden 2012, og sammenlignet med top- og mellemlederne er det den ledergruppe, hvor vi ser den største stigning. Linjelederne er ledere, der har ansvar for medarbejdere, men ikke for andre ledere.

Rapporten bygger på Ledernes undersøgelse af lederes kompetenceudvikling og lederuddannelse, som er blevet gennemført cirka hvert andet år siden 2012. Rapportens resultater understreger også, at lederudvikling spiller en afgørende rolle for lederes personlige udvikling. Halvdelen af de ledere, der har deltaget i lederudviklingsaktiviteter, oplever en betydelig positiv effekt både på det personlige plan og i forhold til deres ledelsesfaglige udvikling.

Rapporten har også fokus på, hvilke ledelsesdiscipliner og kompetencer, ledere forventer at styrke det kommende år. Her svarer knap hver fjerde leder, at de ønsker at styrke deres kompetencer indenfor bæredygtig ledelse, der dermed ligger nummer tre. Forandringsledelse og medarbejdertrivsel topper listen.

Dyk ned i alle resultaterne her