Antallet af ansøgere til online uddannelser slår rekord

Der har aldrig før været flere, der har søgt en online videregående uddannelse som førsteprioritet, viser analyse fra Lederne.

22. juli 2020

Flere studerende end nogensinde vil studere hjemmefra. Det viser en analyse fra Lederne, som er udarbejdet på baggrund af en særkørsel fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor ministeriet har opgjort søgetallet for uddannelser med e-læring for 2020.

Samlet set har 1.647 unge i år søgt en onlinebaseret uddannelse som førsteprioritet, mens antallet i 2019 var 1.384. Det er en stigning på 263 ansøgninger – eller 19 procent. Men det er ikke kun fra 2019 til 2020, at online uddannelser er blevet mere populære. Faktisk har antallet af 1. prioritetsansøgninger til uddannelserne med e-læring aldrig været højere, viser Ledernes analyse.

Det gælder både, hvis man kigger på det faktiske antal 1. prioritetsansøgninger, men også hvis man kigger på, hvor stor en andel af 1. prioritetsansøgningerne, der går til en uddannelse med e-læring.

- Det er fantastisk, at flere har fået øjnene op for online uddannelser på de videregående uddannelser. Det giver større fleksibilitet og er med til at dække flere studerendes muligheder for at tage en uddannelse. Jeg tror, vi kan tilskrive erfaringerne med online og digital undervisning under coronakrisen til, at de unge kan se perspektiverne i, at en online uddannelse kan være den rigtige løsning for lige netop dem. Derfor håber og tror jeg også på, at vi kommer til at se en stigning i antallet e-læring-studiepladser i fremtiden, siger Ledernes uddannelseschef, Thomas Christensen.

Selvom online uddannelser er blevet mere populære blandt de studerende, er det imidlertid fortsat kun 1,74 procent af alle 1. prioritetsansøgningerne, der i 2020 gik til en uddannelse med e-læring.

e-udd_1

Stigning i ansøgninger på syv ud af ni uddannelsesinstitutioner

Stigningen i antallet af 1. prioritetsansøgninger dækker ikke over, at der pludselig er én uddannelse med e-læring, som er blevet meget populær. 

Ser man på søgetallene blandt de ni uddannelsesinstitutioner, som i 2020 udbyder e-læring på i alt 28 forskellige uddannelser, så har syv ud af ni uddannelsesinstitutioner oplevet en stigning i antallet af ansøgninger til uddannelser med e-læring sammenlignet med sidste år.

- Jeg er overbevist om, at vi de kommende år vil se store stigninger i uddannelsesinstitutionernes udbud af online uddannelser. Det sker samtidig med, at kvaliteten af og de didaktiske erfaringer med online uddannelse også følger en skarp udviklingskurve. Jeg håber også, at vi på alle uddannelser vil se en større brug af blended learning, hvor digital og analog undervisning mødes i nye spændende læringsmiljøer. Det er lige præcis det, virksomhederne efterspørger, siger Thomas Christensen.

e-udd_2

Kontaktoplysninger

Diana Bergenser
Diana Bergenser
Presse- og analysekonsulent
Mobil: 2399 4962
E-mail: dib@lho.dk
Thomas_Christensen_mini_portræt
Thomas Christensen
Uddannelseschef
Mobil:  2428 2480
E-mail: tch@lho.dk