Sektormobilitet - undersøgelse af privatansatte lederes mobilitet

Undersøgelsen viser, at mange ledere i den private sektor overvejer at skifte job indenfor de nærmeste 1-2 år. Af de 59 procent, der overvejer at skifte job, kunne 41 procent forestille sig og 30 procent måske forestille sig at søge et job i den offentlige sektor.

31. oktober 2010

Undersøgelsen sætter fokus på ledernes mobilitet fra den private til den offentlige sektor. Undersøgelsen viser, at seks ud af ti lederne i den private sektor har planer eller overvejelser om at skifte arbejde indenfor de nærmeste 1-2 år. Fire ud af ti ledere har ikke planer om at skifte job og er derfor ikke i målgruppen for undersøgelsen. Vi har spurgt dem, der overvejer at skifte job, om de kunne forestille sig at søge job i den offentlige sektor.

20 procent af de privatansatte ledere, der kunne forestille sig at søge nyt job indenfor de nærmeste 1-2 år har tidligere været ansat i den offentlige sektor, og 80 procent har aldrig været ansat i den offentlige sektor.

For de ledere, der enten svarer ja eller måske til at søge et job i den offentlige sektor, er det især muligheden for nye udfordringer, bedre balance mellem familie og arbejdsliv og mulighed for personlig udvikling, der er tillokkende.

Se hele undersøgelsen (pdf)