Mit Lederne

Ledere skal klædes bedre på til den bæredygtige omstilling

Ledere skal klædes bedre på til den bæredygtige omstilling

Bæredygtighed er for alvor rykket ind på dagsordenen hos lederne og virksomhederne, men der er behov for at klæde ledere bedre på, da de har en helt central rolle i at løfte udfordringerne ved bæredygtig omstilling. 

16. maj 2023

Nye rapporter, som Deloitte har udarbejdet for Lederne, afdækker lederes kompetencebehov inden for bæredygtig ledelse. Rapporterne tager udgangspunkt i ESG-rammeværket – dvs. inden for de tre dimensioner miljø og klima (Environment), sociale forhold (Social) og god selskabsledelse (Governance).

Rapporterne viser, at bæredygtighed er blevet en endnu større del af forretningen i de danske virksomheder. Lederne møder stigende forventninger til at tage ansvar som bæredygtig virksomhed i forhold til virksomhedens strategier, værdier og politikker. Dette kræver, at ledere besidder de rette kompetencer til at kunne løfte bæredygtighedsdagsordenen. Der skal derfor øget fokus på at videre- og efteruddanne ledere, så ledere er klædt på til den bæredygtige omstilling.

I rapporterne angiver de adspurgte ledere, at de har et kompetencebehov på de nyere områder inden for miljø og klima (E) og god selskabsledelse (G). Særligt angiver lederne, at de mangler kompetencer inden for CO2-regnskab, bæredygtighedsrapportering, og forebyggelse og håndtering af stress.

Du kan læse mere i publikationerne nedenfor:

Rustet til bæredygtig ledelse notat 2022

Bæredygtig ledelse - LVU Rapport

Bæredygtig ledelse - AMU Rapport