Rekordfå ledere overvejer jobskifte

På trods af, at efterspørgslen efter ledere er rekordhøj, er der for tredje år i træk rekordfå ledere, som er aktivt jobsøgende eller går med overvejelser om at skifte job. 

31. marts 2022

Kun 6 pct. af lederne er aktivt jobsøgende, mens hver fjerde leder overvejer at skifte job, viser en un-dersøgelsen foretaget i starten af marts 2022 blandt medlemmerne af Lederne. Med andre ord er det lige knap 7 ud af 10 ledere, der hverken ønsker eller har planer om at skifte job i øjeblikket. For bare fire år siden gjaldt det kun godt 4 ud af 10 ledere. 

Det er især et ønske om jobsikkerhed, der har fået en gruppe af ledere til at ændre svar.

- Vi er gået fra coronakrise til Ukrainekrise, og begge har skabt enormt stor usikkerhed. Det læg-ger en dæmper på lysten til at skifte job, siger cheføkonom i Lederne Niklas Praefke.

Han tilføjer, at de gode tider på arbejdsmarkedet kan være en anden forklaring på, at rekordfå ledere overvejer et jobskifte.

- De, som har gået med en drøm om at skifte job, har formentlig allerede benyttet muligheden, forklarer cheføkonomen.

Den lave andel ledere, der drømmer om et nyt job, gør det svært for arbejdsgivere, som ønsker at til-trække en ny leder.

- Når så få ønsker at skifte job, så kræver det ekstra meget af arbejdsgiverne at rekruttere nye le-dere. Der skal i mange tilfælde et ekstraordinært godt tilbud på bordet, hvis man vil tiltrække en egnet kandidat.

De ledere, der alligevel overvejer at skifte job, eller som er aktivt jobsøgende, gør det især med et ønske om nye udfordringer. Det gælder 53 pct. af lederne. For tre ud af ti ledere ligger henholdsvis ønsket om en bedre work-life-balance og ønsket om højere løn som motivation for at søge nye veje. 

Hver fjerde leder svarer, at de overvejer eller aktivt søger nyt job, da de ønsker at arbejde i en virksom-hed med et stærkere værdisæt, mens hver femte mener, at fremtidsudsigterne for deres nuværende stilling og/eller virksomhed er for usikre. 

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk