Ledernes forventninger til konjunktur - tema: finanskrisen

Det samlede billede er negativt, når man ser på ledernes forventninger til det næste halve år for deres virksomhed. På samtlige områder– beskæftigelse, omsætning, overskud og eksport, er der flere ledere, der forventer tilbagegang end ledere, der forventer vækst, viser undersøgelsen.

01. juni 2009

 I denne undersøgelse er det, i modsætning til normalt, udelukkende privatansatte ledere der har svaret. Årsagen er, at det er finanskrisens konsekvenser, som ønskes belyst og den har ikke ramt de offentlige arbejdspladser på samme måde som de private.

66 procent af lederne oplyser, at finanskrisen allerede har haft negativ eller endog meget negativ betydning for deres arbejdsplads. Lidt færre, 60 procent forventer at det også vil gælde fremover. Men det er ikke kun negativt: Omkring 30 procent oplyser, at krisen ikke har haft væsentlig betydning og et tilsvarende antal mener, at den ikke vil få det fremover. Fem procent oplyser at krisen indtil nu har haft positiv eller meget positiv betydning, mens 7 procent forventer, at krisen fremover vil få positiv betydning.

Se hele undersøgelsen (pdf)