Ledernes forventninger om konjunktur 1. halvår 2010

Undersøgelsen viser blandt andet, at Lederne ser væsentligt mere positivt på, hvilke konkrete tiltag der skal gennemføres i deres virksomhed det næste halve år end de gjorde for et halvt år siden.

07. december 2009

Krisen er ikke slut endnu. Men selvom der fortsat er bekymring på både det beskæftigelsesmæssige og økonomiske område, når lederne på de danske virksomheder kigger i krystalkuglen for det kommende halve år, er vurderingen noget mere optimistisk end for et halvt år siden.

Tallene viser klart at virksomhederne fortsat har masser af problemer, men de viser lige så klart, at hvert enkelt problem vurderes mindre i det næste halve år end det blevet vurderet for et halvt år siden.

Mere end hver tredje virksomhed oplyser, at de slet ikke har skulle rekruttere nye ansatte det sidste halve år og langt størstedelen af de virksomheder som har haft behov for at ansætte har ikke oplevet problemer med rekrutteringen. Men der er stadig 9 procent af virksomhederne, som indenfor det sidste halve år har oplevet større eller mindre problemer med at rekruttere den rigtige arbejdskraft.

Se hele undersøgelsen (pdf)