LEDELSENS DAG 2019

28.11.2019 | Tivoli Hotel & Congress Center | 09:00-16:00

Speakers

KEYNOTE-SPEAKER: MARGRETHE VESTAGER 

Konkurrencekommissær i EU 

Margrethe Vestager er en af de mest synlige kommissærer i EU. Ved at træffe afgørelser, der har betydet, at multinationale selskaber som Google, Apple og Facebook overholder loven, har hun positioneret EU som verdens ledende myndighed i kampen mod monopoler. En indsats som i januar i år var medvirkende til, at det amerikanske magasin Foreign Policy gav hende en 3. plads på listen over de største globale tænkere – kun overgået af Jack Ma og Christine Lagarde. 1. november bliver hun desuden en del af topledelsens i EU, hvis hun som forventet udnævnes til næstformand i EU-kommissionen. Margrethe Vestager bliver i så fald den højst placerede dansker i EU nogensinde.

Steen Hildebrandt

Professor emeritus, Ph.D. og adjungeret professor 
Steen har skrevet og bidraget til flere hundrede bøger og artikler om ledelse, organisation og samfundsforhold, flere af dem med fokus på bæredygtig ledelse. Han står bl.a. bag bogen ”Danmark og verdensmålene”. En nyttig debatbog for ledere, organisationer og virksomheder, der ønsker at arbejde med verdensmålene og gøre dem til en del af deres forretning. Han er medlem af en række advisory boards med verdensmålene som omdrejningspunkt, og så er han formand for Folketingets 2030-panel.

Alle deltagere på Ledelsens Dag får et eksemplar af bogen ”Danmark og verdensmålene” med hjem. 

AB speaker

Vice President Global Corporate Affairs, Carlsberg Group
Siden Carlsberg i 2017 lancerede deres bæredygtighedsstrategi Together Towards Zero, har det været Anders’ opgave at få strategiens budskaber til at vinde genklang hos kunder, forbrugere og medarbejdere over hele verden. Together Towards Zero er Carlsbergs målsætning om inden 2030, at nå en række ambitiøse mål om nul CO2-udledning, nul vandspild på deres fabrikker, nul uansvarligt drikkeforbrug og nul ulykker på bryggeriets fabrikker.

Peter Høgsted Coop
Peter Høgsted

Administrerende direktør, Coop
Peter omtaler gerne sig selv som mad- og måltidsaktivist frem for direktør. Ikke desto mindre har han siden 2013 haft ansvaret for Coops omkring 1200 butikker og 40.000 medarbejdere. På et dansk dagligvaremarked med butikker nok til at mætte 18 millioner mennesker har han insisteret på at konkurrere på ansvarlighed. Han har kæmpet for at øge salget af økologi og for at få danskerne til at købe bedre kvalitet. En ikke helt nem opgave, når danskerne er det folk i Europa, der bruger færrest penge på dagligvarer. 

Program

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  08:30 - 09:30
  Ankomst og morgenmad

  Indtjekning, morgenmad og netværk

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  09:30 - 09:45
  Velkomst / Svend Askær / formand / Ledernes Hovedorganisation

  Svend byder velkommen og skyder Ledelsens Dag i gang

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  09:45 - 10:45
  Ledelse, moral og verdensmål / Margrethe Vestager / konkurrencekommisær / EU

  Med udgangspunkt i sit arbejde som konkurrencekommissær og hendes mangeårige ledelseserfaring fortæller Margrethe om, hvordan hun oplever at konkurrencebegrebet har udviklet sig, og hvorfor at god forretningsmoral og verdensmål spiller en større rolle. Få hendes bud på, hvilken betydning en sund moral har for fremtidens lederskab, og hvordan hun oplever, at lederes moral har ændret sig over tid. Du kan også høre, hvad hun har gjort for at sætte det rigtige hold og få sine medarbejdere til at løbe efter de samme mål som hende.

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  10:45 - 11:10
  Verdens største ledelsesudfordring / Steen Hildebrandt / Professor emeritus, PhD og adjungeret professor
  FN’s 17 verdensmål er en af de største ledelsesudfordringer, der nogensinde har eksisteret. Samtidig er det en helt unik mulighed for at bidrage til bæredygtighed, gode arbejdsforhold og reducering af ulighed og dermed bidrage til at skabe en bedre verden for alle.

  Cecilie Beck stiller Steen Hildebrandt de spørgsmål, som mange ledere søger svar på i arbejdet med verdensmål og bæredygtig ledelse. Hvad er det for et paradigmeskifte vi står overfor? Hvorfor er det vigtigt, at tænke verdensmål og bæredygtig ledelse ind i strategi og forretning? Hvordan griber man som leder den store udfordring an, som det er at arbejde med de 17 verdensmål? Og hvad er bæredygtig ledelse egentlig?
 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  11:10 - 11:25
  Pause
  Kort-strække-ben-pause
 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  11:25 - 12:10
  Når filantropi møder forretning / paneldebat

  Konkurrencebegrebet er under forandring. Vil man som virksomhed fremstå attraktiv for forbrugerne og tiltrække de bedste medarbejdere, er det ikke længere nok at sikre vækst og overskud, det betyder også noget, hvordan man gør det. For at kunne klare sig i fremtiden er man som virksomhed nødt til at udvise en ordentlig forretningsmoral, forholde sig til verdensmål og tage stilling til, hvordan man lever op til det samfundsansvar som medarbejdere, kunder og interessenter kræver. Vi har inviteret fire direktører fra virksomheder, som alle har taget et aktivt valg om at tage et samfundsansvar som en del af deres forretning. De diskuterer de muligheder og udfordringer, det giver en virksomhed at tage ansvar for mere end bare vækst og bundlinje. I panelet sidder Lotte Hjortlund Andersen direktør for People and Culture i ISS, Thomas Hertz CEO i tøjfirmaet Stine Goya, Camilla Haustrup Hermansen direktør for forretningsudvikling i Plus Pack og øverste chef hos PFA Alan Polack. Debattens styres af konferencier Cecilie Beck.

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  12:10 - 12:25
  Kåring af Årets Leder 2019

  Vi afslører, hvem der får titlen som Årets Leder 2019

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  12:25 - 13:10
  Frokost

  Frokostbuffet og netværk

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  13:10 - 13:40
  Når ambitionerne rækker længere end mulighederne / Peter Høgsted / adm. direktør / Coop

  Peter fortæller om Coops indsats for at rykke både branchen og forbrugerne i en mere bæredygtig retning og om, at konkurrere på andre parametre end pris i et land, hvor discountbutikkerne har godt fat i kunderne. Indsatsen har gjort Coop til topscorer i imagemålingerne, og har kastet flere priser af sig, men omsætningen har ikke fulgt med. Hvad gør man, når virksomhedens ambitioner er større end kundernes? Og hvordan tilpasser man sin ambition om at tage et samfundsansvar for klima, klode og mennesker, så den matcher kundernes behov? Hør, om vigtigheden af at tage højde for markedets parathed, når man ønsker at ændre forbrugeradfærd for at leve op til verdensmål og egne ambitioner om bæredygtighed.

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  13:40 - 14:00
  Født med et formål / Niels Fibæk-Jensen / CEO / MATTER

  Et stort ønske om at tage ansvar og være med til at sikre klodens fremtid blev for Niels startskuddet til MATTER. Niels fortæller om, hvorfor det er vigtigt for ham at være med til at gøre en forskel, og hvad det giver ham som leder at have nogle bredere forretningsmæssige mål og pejlemærker end vækst at sætte kursen efter. Hør også, hvordan Niels bruger den bæredygtige dagsorden i arbejdet med at motivere sit team, og hvorfor det har givet MATTER en fordel i kapløbet om at tiltrække talenter til virksomheden.

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  14:00 - 14:20
  Når værdier driver strategi og engagement / Anders Bering / Vice President / Carlsberg Group

  Anders fortæller om den transformation som Carlsberg er i gang med, og hvordan man hos det 172 år gamle bryggeri har genopfundet de oprindelige værdier og omsat J.C. Jacobsens originale tanker til nutidens krav om ansvarlighed. Bæredygtighed og samfundsansvar er traditionelt set ikke noget, der sælger øl, men Carlsberg har alligevel gjort den nye agenda til en god forretning. Hør, hvordan det er lykkedes at bruge de nye værdier som motor for forretningsudvikling, og hvordan Anders får medarbejdere fra København til Kuala Lumpur med på rejsen mod en mere bæredygtig produktion.

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  14:20 - 14:35
  Interview

  Cecilie interviewer oplægsholdere på scenen.

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  14:35 - 15:05
  Pause

  Pause med kaffe og kage

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  15:05 - 15:30
  10 ting ledere kan lære af Kierkegaard / Pia Søltoft / Ph.d., forfatter og sognepræst

  For at kunne skabe ny værdi, er det essentielt at man som leder gennem sit lederskab formår at skabe mening for både sig selv og sine medarbejdere. Særligt i en tid hvor forandringer hele tiden sætter en ny dagsorden er det vigtigt, at kunne holde fast i sine egne værdier og sin egen livsanskuelse. Pia Søltoft ruster dig til at finde svar på, hvad der er det vigtigste i dit liv, hvad du ikke kan leve uden og hvad du lever for, så du gennem din ledelse kan være med til at skabe de forandringer tiden kræver.

 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  15:30 - 15:50
  Huxi Bach / Entertainer
  Huxi runder dagen af med et satirisk syn på dagens tema.
 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  15:50 - 16:00
  Tak for i dag
  Cecilie Beck runder dagen af.
 • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
  16:00 - 17:00
  Netværkslounge

  Vi siger tak for denne gang og slutter dagen af med et glas bobler og netværk

Sponsorer

 • gjensidige-logo
 • pfa-logo
 • marsh-logo