Som erhvervsdrivende, der handler med forbrugere, skal du huske altid at oplyse om varens pris (inkl. moms og alle afgifter), inden forbrugeren gennemfører købet.
Markedsføringsloven og oplysning af priser
Priser i fysiske butikker
Har du en fysisk butik, skal kunderne tydeligt kunne se, hvad alle varer koster. Du kan angive prisen med et prismærke på varen, et prismærke på hyldekanten eller et hængeskilt.
Er det ikke tydeligt, hvilken pris der hører til hvilken vare, kan kunden normalt forlange at købe varen til den pris, der står på prismærket – også selvom det skyldes en fejl.
Kunden kan dog ikke forlange at få varen billigere, hvis en anden kunde fx har flyttet en vare fra dens oprindelige hylde, eller hvis det er åbenlyst, at der er tale om en fejl.
Priser på hjemmesider
Når du sælger varer via en hjemmeside, har dine kunder krav på at få prisen på varen eller ydelsen oplyst. Du skal desuden oplyse om eventuelle leveringsomkostninger, gebyrer, afgifter mv.
Dine kunder har, ligesom i fysiske butikker, ret til at købe varerne til de oplyste priser, også selvom de er forkerte, medmindre der er tale om en åbenlys fejl i prisen.
Hvis du vil sikre dig, at du sælger den rette vare til den rigtige pris, kan du udforme din hjemmeside sådan, at der ikke bliver indgået en aftale, når kunden lægger varen i kurven.
Priser i annoncer og tilbudsaviser
Hvis du ved en fejl oplyser en forkert pris i en trykt annonce eller tilbudsavis, vil den forkerte pris ikke være bindende for dig. Det er dog en forudsætning, at du retter fejlen, før kunden køber varen.