Lån penge gennem Lederne

Står du pludselig uden indkomst på grund af en konkurs eller rekonstruktion, kan du ansøge om et rentefrit lån gennem Lederne.

At mangle sin normale indkomst og skulle vente på udbetaling fra Lønmodtagernes Garantifond (LG) kan presse dig økonomisk. Derfor er det en god ide at kontakte din bank, der vil kunne se på din økonomi og rådgive dig. Lederne har mulighed for at tilbyde dig et rentefrit lån i perioden, hvor LG behandler din sag. LG har har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på cirka syv uger.

En forudsætning for at kunne låne penge gennem os er, at du har givet Lederne fuldmagt til at varetage din sag overfor LG, og at vi vurderer, at der er sikkerhed for, at LG dækker dit krav. Pengene fra LG skal udbetales til os, hvorefter vi modregner dit lån og sender restbeløbet videre til dig.

Du må ikke give transport (fuldmagt) til andre
Hvis du har brug for et lån fra andre steder - eksempelvis fra din bank - må du under ingen omstændigheder give en transport i kravet som sikkerhed. LG-reglerne siger nemlig helt klart, at du ikke kan få udbetaling fra LG, hvis du har givet transport til andre end din faglige organisation eller a-kasse.

Så meget kan du låne
Første gang du modtager et rentefrit lån gennem Lederne, kan du maksimalt modtage 55.000 kr. Dette lån gælder for de første tre måneder, du søger dækning for.

Får du behov for yderligere lån, kan du efter de første tre måneder søge om yderligere lån for én måned ad gangen på maksimalt 15.000 kr. pr. måned.

På baggrund af oplysningerne i din anmeldelse til LG vurderer vi, om du er berettiget til et lån eller ej.

Sådan søger du
Hvis du vil ansøge om et lån, skal du udfylde en af nedenstående låneanmodninger. I alt kan du højst låne 100.000 kr.

Opdateret: 15.11.2021