Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Meld dig ledig

Når du bliver ledig, er der en række ting, du skal huske i den første tid, så du kan modtage dagpenge.

Allerførst kan du tjekke, hvad der skal til for at få ret til dagpenge. Og her guider vi dig igennem ti trin, der kan hjælpe dig videre i processen.

lynguide

Dag 1: Jobnet.dk

Du skal melde dig ledig på jobnet.dk den første dag, du er ledig. Det kan du enten gøre elektronisk eller ved at møde op på jobcenteret.

Meld dig ledig på jobnet.dk
Find dit nærmeste jobcenter

Ledighedserklæring

Du skal også fra starten udfylde den blanket, der hedder "Ledighedserklæring". Det gør du her:

Udfyld ledighedserklæring for lønmodtagere
Udfyld ledighedserklæring for selvstændige

Der findes også en særlig blanket (AR 265), som nyuddannede skal bruge til at søge om dagpenge. Når du har udfyldt og gemt erklæringen, skal du sende den til os som en vedhæftet fil.

Udfyld ledighedserklæring for nyuddannede

Læs guiden "Dagpenge - en guide til dig, der modtager dagpenge"

Du skal også læse pjecen "Dagpenge - en guide til dig, der modtager dagpenge", inden du kommer til det første møde hos A-kassen LH. Her får du nemlig overblik over, hvilke regler der gælder for at kunne få dagpenge.
Læs guiden her

Ledernes Tillægsforsikring

Har du Ledernes Tillægsforsikring, skal du søge om udbetaling af den, når du har meldt dig ledig. Det gør du her:

Søg om udbetaling af Ledernes Tillægsforsikring

Opret CV

Mens du modtager dagpenge, skal du have et aktivt CV på jobnet.dk, så arbejdsgivere kan finde dig der. Lederne skal godkende CV’et, inden for to uger efter du har meldt dig ledig.

Opret CV på jobnet.dk

Udbetaling

Du skal hver måned udfylde et dagpengekort for at få udbetalt dagpenge. Du kan se fristerne for at indsende dagpengekortet i udbetalingskalenderen.

Se udbetalingskalender Se udbetalingssatser

Udfyld dagpengekort Udfyld EØS-dagpengekort

Har du rettelser til dit dagpengekort? Ret det her

Tjek jobs

Mindst en gang om ugen skal du tjekke jobforslag på Min Side på jobnet.dk. Det er vigtigt, at du hele tiden er til rådighed og aktivt jobsøgende – ellers kan du risikere at miste din ret til dagpenge.

Tjek jobforslag på jobnet.dk

Hold styr på jobsøgningen via Joblog

Du skal huske løbende - og mindst en gang om ugen - at notere din jobsøgning i din Joblog, ellers kan det få betydning for dine dagpenge. På den måde kan du også selv holde styr på, hvilke jobs du har søgt eller planlægger at søge. Du skal udfylde jobloggen fra din første ledighedsdag.

Udfyld din Joblog på jobnet.dk
Spørg os om din joblog

Første møde

Vi indkalder dig til møde i A-kassen inden for to uger, hvor vi fortæller om hvilke muligheder, rettigheder og pligter, du har, imens du modtager dagpenge. Det er også på det møde, vi skal godkende dit CV på jobnet.dk.

Før du deltager i mødet, skal du have læst guiden "Dagpenge", have oprettet dit cv på jobnet.dk og påbegyndt din Joblog, og du skal have udfyldt din Jobsøgningsstrategi. Det kan du læse mere om i mødeindkaldelsen fra os.

Læs mere og book møder og aktiviteter

Møder i Jobcenteret

I løbet af de første seks måneder af din ledighed skal du til seks samtaler i jobcenteret. Vi kan deltage i den samtale, som ligger i den femte eller sjette måned. Efter seks måneders ledighed skal du deltage i en samtale i jobcentret hver tredje måned.

LederNetværk Viborg

Opdateret: 10.07.2017

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback