Kvinde_smiler_ved_skrivebord_computer_content-header_768x384

Få styr på betingelserne for at få dagpenge

Bliver du snart ledig? Hvis du opfylder en række betingelser, kan du få dagpenge. Også hvis du selv har sagt op.

Hvis du mister dit job og er medlem af en a-kasse, kan du få dagpenge, hvis du opfylder disse betingelser:

  • Du er meldt ledig på jobnet.dk
  • Du har været medlem af en a-kasse de sidste 12 måneder
  • Du har haft en indkomst på mindst 263.232 kroner (2024) inden for de sidste tre år. Du kan max medregne 21.936 kroner (2024) pr. måned. Vi kan kun medregne indkomst, du har haft, imens du er medlem af en a-kasse.
  • Du bor og opholder dig i Danmark
  • Du står til rådighed for arbejdsmarkedet og kan arbejde fuldtid

Sådan søger du om dagpenge: Trin for trin

Læs mere om dagpengesatser og udbetaling

Guide til dig, der lige er blevet ledig

Selvforskyldt ledig: Hvis du selv har sagt op

Du kan godt få dagpenge, selvom du selv har sagt op. Du kan dog ikke få nogen dagpenge i de første 3 uger (111 timer) af din dagpengeperiode. Det kaldes en karantæne for selvforskyldt ledighed.

Hvis du har en gyldig grund til at sige op, falder karantænen bort og du har ret til dagpenge med det samme. De gyldige grunde er fastsat ved lovgivning. Fælles for dem er, at du skal være tvunget til at sige op af ydre omstændigheder.

Eksempler på gyldige grunde til at sige op:

  • Du skal flytte på grund af din ægtefælles arbejde eller uddannelse
  • Du får en arbejdsskade eller en sygdom som gør, at du ikke længere kan udføre dit arbejde og din arbejdsgiver kan ikke tilbyde dig en anden rolle

Hvis du er i tvivl om dit opsigelsesvarsel eller andre forhold omkring din opsigelse kan du altid kontakte os for personlig rådgivning.

Grnne_blomster_image_1_1_576x576

Har du spørgsmål til dagpenge?

Kontakt os

32 83 01 23
Mandag - TorsdagFredag
8.00-17.008.00-16.00

Hvis du er i tvivl om reglerne omkring dagpenge, kan du ringe eller skrive til os, så svarer vi på dine spørgsmål.

Selvforskyldt ledighed når du bliver opsagt

Du kan også få karantæne de første tre uger af din ledighed, selvom du er blevet opsagt.

  • Det kan ske, hvis du accepterer, at din arbejdsgiver opsiger dig uden at overholde det opsigelsesvarsel, du har ret til ifølge din kontrakt eller funktionærloven.
  • Det kan ske, hvis du selv væsentligst er skyld i, at din arbejdsgiver opsiger dig. Det vil oftest være tilfældet i situationer, hvor din arbejdsgiver er berettiget til at bortvise dig.

Hvis du er blevet selvforskyldt ledig to gange på 12 måneder, mister du din ret til dagpenge. Du får retten tilbage igen, når du har arbejdet i mindst 300 timer inden for en periode på tre måneder efter din sidste karantæne.

Læs mere om de regler, der gælder, hvis du er blevet opsagt

Fritstilling og fratrædelsesgodtgørelse

Hvis du bliver fritstillet fra din arbejdsplads, kan du ikke modtage dagpenge, fordi du har krav på løn i din opsigelsesperiode.

Hvis du bliver opsagt, har du i visse tilfælde krav på at få udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse. Du vil typisk få løn for hele din opsigelsesperiode og en fratrædelsesgodtgørelse oven i.

Får du en fratrædelsesgodtgørelse i forbindelse med, at din arbejdsgiver opsiger dig, får det ikke indflydelse på dine dagpenge. Det får dog betydning, hvis din arbejdsgiver ikke overholder sit opsigelsesvarsel.

Læs mere om fritstilling

Læs mere om fratrædelsesgodtgørelse

Til dig der er nyuddannet

Du kan godt få dagpenge som nyuddannet. Som hovedregel en måned efter, du har afsluttet din uddannelse. Din dagpengesats som nyuddannet afhænger af, om du er forsørger eller ej.

Regler og vilkår for dimmitender

Kom godt videre

Mand_udenfor_med_kaffekop_article-card_576x324

Dagpengesatser

Tjek de nyeste dagpengesatser, og få et overblik over, hvor meget du kan få i dagpenge før skat, og hvornår de udbetales.

Kvinde_paa_gaden_smiler_article-card_576x324

Sådan søger du om dagpenge

For at søge dagpenge hos din a-kasse, skal du melde dig ledig hos jobnet.dk. Se, hvordan du søger dagpenge trin for trin.

Mand_i_sofa_article-card_576x324

Er du blevet opsagt?

Få styr på reglerne. Beregn dit opsigelsesvarsel, og få et juridisk tjek af din opsigelse, så du er sikker på, at dine rettigheder bliver overholdt.