Mit Lederne

Digitalisering og ledelse

Det er ingen overdrivelse at sige, at lederrollen er i hastig forandring. Den buldrende digitalisering, hvor ny teknologi overtager stadig flere af virksomhedens opgaver og udfordrer de gamle strukturer, sætter også helt nye krav til fremtidens leder.

Her og på de næste sider finder du artikler, videoer og undersøgelser om digitalisering og ledelse. Du kan også læse om Ledernes Digitale Tænketank, hvor forskere, eksperter og topledere mødes og diskuterer, hvordan digitalisering påvirker lederrollen og kommer med anbefalinger til, hvordan ledere bedst muligt ruster sig til at imødegå digitaliseringen.

GOD DIGITAL LEDELSE KRÆVER NYE KOMPETENCER HOS LEDEREN
God digital ledelse kræver nye kompetencer hos lederen, og den rolle, lederen skal varetage. En leder skal kunne varetage tre roller: Transformationsleder, Multiplicitetsleder og Teknologiforståelse.

Sådan lyder det fra Pernille Kræmmergaard, direktør og ejer af Digitaliseringsinstituttet, der i denne video svarer på hvad god digital ledelse er.

Pernille Kræmmergaard er medlem af Ledernes Digitale Tænketank (LDT), hvor 20 toneangivende ledere, forskere og eksperter har mødtes til workshops og delt erfaringer og indsigter om Next Practice inden for digitalisering og ledelse.

Ledernes Digitale Tænketank samler omkring 20 toneangivende ledere, forskere og eksperter for at dele de bedste erfaringer, indsigter og råd om Next Practice inden for digitalisering og ledelse.

Danske virksomheder er langt fremme med at afprøve kunstig intelligens. Men det er afgørende, at det ikke bare bliver datalogerne og ingeniørerne, som driver udviklingen. Ledelsen skal sikre, at mange fagligheder kommer i spil, og de etiske problemstillinger indtænkes fra start.

Brug 'Design Thinking' til at understøtte digital transformation

En måde, hvorpå I kan understøtte den digitale transformation i jeres virksomhed, er at bringe 'design thinking' - altså designernes metoder og mindset - ind i jeres opgaveløsning og forretningsudviklingChristian Bason, Adm. Direktør Dansk Design Center, giver i denne video sit bud på, hvordan du som leder arbejder med digitaliseringens og teknologiens forandringer via design thinking.

Mange ledere er på ukendt terræn

Oplever du som leder udfordringer ved de forandringer, som digitaliseringen medfører? Så er du ikke alene. Ledelsesrådgiver hos Lederne, Birgitte Alstrøm, dykker i denne video ned i nogle af de udfordringer og handlemuligheder, du står over for som leder i forbindelse med digitaliseringen.

Topledelsens udfordringer i forbindelse med digitalisering

Louise Hahn, Senior Vice President i Ørsted og medlem af Ledernes Digitale Tænketank, sætter spot på de ledelsesmæssige udfordringer og handlemuligheder, som digitalisering medfører for topledelsen.

Kunstig intelligens og ledelse

Få indblik i kunstig intelligens og ledelse i denne video med Thomas Terney, der er ph.d. i kunstig intelligens og medlem af Ledernes Digitale Tænketank.

Interview med Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand i Mærsk

Jim Hagemann Snabe fortæller i videoen, hvad ledere i en digital verden skal bidrage med. Han udtaler i interviewet, at man som leder i en digital verden  skal udfolde det menneskelige potentiale bedre. Ledere skal skabe nye kreative løsninger, hvor mennesket skal udfolde sig.

Interview med Marianne Dahl Steensen, CEO i Microsoft Danmark og Island

Marianne Dahl Steensen fortæller om, hvilke udfordringer de danske virksomheder kæmper med i forhold til digital transformation.

Mellemledelse i en disruptiv tid

Denne udgivelse er udarbejdet af NOCA, DEA og Lederne og giver dig anbefalinger til, hvad mellemlederen, medarbejdere og HR-funktionen kan gøre for at håndtere presset fra den disruptive omverden, så udfordringerne bliver mere håndterbare.

Download den her


Debat

"Regnedrengen" er fortid som topleder Klumme af viceadministrerende direktør i Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Lederne spiller nøglerolle i den digitale omstilling Debatindlæg af viceadministrerende direktør i Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Ledere skal styre den kunstige intelligensDebatindlæg af viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris i Jyllands-Posten erhverv & på Finans.dk 

Vi skal i gang med at implementere dataetik nu Debatindlæg af Birgitte Alstrøm på altinget.dk

Digitalisering kræver passionerede ledereKlumme af viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Artikler

Sådan overlever du disruption af Rory McDonald til Annemette Schultz Jørgensen

Gør dine medarbejdere til digitale ambassadører af Rikke Damgaard

Ledelse med compassion kræver mod af Henrik Tingleff & Vibeke Lunding-Gregersen

Postnord kunne have lavet Facebook interview med bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe

Robotterne kommer...interview med robotentreprenør Henrik Schafte

Interview med Simon Haldrup, Global Head of Business Development, Danske Bank

Simon Haldrup fortæller i interviewet om, hvad der er vigtigt for en organisation i en digital og disruptiv verden. Han udtaler bl.a., at "hvis vi vil innovere, handler det om at håndtere usikkerhed."

Disruption

Disruption

Ledere har ikke brug for flere "værktøjer i værktøjskassen", men for helhedsforståelse, empati og resiliens, skriver M.A. i Ledelses- & Organisationspsykologi, BO Heimann.

Disruption - leder

Hvis man vil gøre sig gældende som leder i fremtiden, så er man nødt til at forstå de nye forretningsmodeller og gøre sin organisation klar, skriver ledelsesrådgiver og forfatter Tune Hein til Ledelse i Dag.

Jorden

Fremtidens vækst skal skabes af virksomheder, som går foran med ny teknologi og arbejder under rammevilkår, der gør det muligt at konkurrere internationalt. Læs debatindlægget af chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation, Andreas Enghoff.

Kreativitet nye ideer

Moderne ledere skal evne at slippe de stramme tøjler og give medarbejderne mulighed for at udfolde sig og proaktivt tage del i  organisationens udvikling, skriver Vibeke Skytte, direktør i Ledernes Hovedorganisation, i en klumme til Berlingske.