Digitalisering og ledelse

Det er ingen overdrivelse at sige, at lederrollen er i hastig forandring. Den buldrende digitalisering, hvor ny teknologi overtager stadig flere af virksomhedens opgaver og udfordrer de gamle strukturer, sætter også helt nye krav til fremtidens leder.

Her og på de næste sider finder du artikler, videoer og undersøgelser om digitalisering og ledelse. Du kan også læse om Ledernes Digitale Tænketank, hvor forskere, eksperter og topledere mødes og diskuterer, hvordan digitalisering påvirker lederrollen og kommer med anbefalinger til, hvordan ledere bedst muligt ruster sig til at imødegå digitaliseringen.

Morgenmøder om digitalisering og ledelse

Med afsæt i ekspertviden fra Ledernes Digitale Tænketank afholder vi i 2020 en række morgenmøder, der skal give dig konkrete værktøjer og inspiration til din ledelsesgerning.

Ledernes Digitale Tænketank samler omkring 20 toneangivende ledere, forskere og eksperter for at dele de bedste erfaringer, indsigter og råd om Next Practice inden for digitalisering og ledelse.

Blended Working
Her guider ledelsesrådgiver Birgitte Alstrøm dig gennem fem punkter, hvor du som leder kan sætte ind, hvis du vil skabe gode rammer for blended working og en øget fleksibilitet i dit team. Du får også konkrete eksempler på, hvordan du håndterer forskellige ledelsessituationer, når du både har medarbejdere på kontoret og distancen.
Headphones
Bliv klogere på digitalisering og ledelse, mens du er på farten med denne podcast, som ledelsesrådgiver i Lederne Birgitte Alstrøm medvirker i. Lyt med her, eller hvor du ellers hører dine podcasts. Søg blot på Ledelse Gennemtænkt, Sæson 2, episode 13.

Rapporter om digitalisering

Digitalisering og ny teknologi – betydningen for lederrollen

I denne rapport kan du læse om:

  • Den digitale og teknologiske udvikling i virksomhederne
  • Kompetenceniveauet hos medarbejderne
  • Digitaliseringens og teknologiens betydning for lederrollen
  • Fremtidig kompetenceudvikling og rekruttering

Download den her

Digitaliseringens betydning for ledelsesopgaven

Denne udgivelse er udarbejdet af EY på vegne af Lederne, DI, DE, HK og KL. Rapporten giver et indblik i førstelinjelederes oplevelse af digitaliseringen og kommer med 14 anbefalinger til, hvordan AMU-lederkurser kan udvikles, så de modsvarer frontlinjeledernes kompetencebehov.

Download den her

Mellemledelse i en disruptiv tid

Denne udgivelse er udarbejdet af NOCA, DEA og Lederne og giver dig anbefalinger til, hvad mellemlederen, medarbejdere og HR-funktionen kan gøre for at håndtere presset fra den disruptive omverden, så udfordringerne bliver mere håndterbare.

Download den her


Future of Work
Få indblik i mindset, metode og modeller til at lede på en ny og fremtidsorienteret måde.
Digital transformation
Digitalisering sætter nye krav til dig som leder. Du skal kunne forholde dig kritisk til de nye muligheder for at skabe de bedste rammer for din organisation nu og i fremtiden. 

Debat

Vores digitale kræfter skal rettes mod bæredygtige løsninger Debatindlæg af viceadministrerende direktør i Ledernes Hovedorganisation, Bodil Nordestgaard Ismiris på netmediet Tech Management

Bæredygtighed og digitalisering skal tænkes sammen Debatindlæg af viceadministrerende direktør i Ledernes Hovedorganisation, Bodil Nordestgaard Ismiris i Jyllands-Posten og på Finans.dk

"Regnedrengen" er fortid som topleder Klumme af viceadministrerende direktør i Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Lederne spiller nøglerolle i den digitale omstilling Debatindlæg af viceadministrerende direktør i Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Ledere skal styre den kunstige intelligensDebatindlæg af viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris i Jyllands-Posten erhverv & på Finans.dk 

Vi skal i gang med at implementere dataetik nu Debatindlæg af Birgitte Alstrøm på altinget.dk

Digitalisering kræver passionerede ledereKlumme af viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris på Finans.dk

Danskernes tillid til databehandling skal op Debatindlæg af ledelsesrådgiver i Ledernes Hovedorganisation, Birgitte Alstrøm på Altinget.dk

Trumps disruption skader verdensøkonomien Debatindlæg af chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation, Andreas Enghoff

Ledere skal slippe de stramme tøjler Klumme af direktør Vibeke Skytte i Berlingske og på Business.dk

Artikler

Det kan du se frem til i 2020 af Jesper Dalgaard Pøhler og Claus Mossbeck

Kunstig intelligens kommer også til at forandre lederrollen af Thomas Vestskov Terney

Sådan overlever du disruption af Rory McDonald til Annemette Schultz Jørgensen

Gør dine medarbejdere til digitale ambassadører af Rikke Damgaard

Ledelse med compassion kræver mod af Henrik Tingleff & Vibeke Lunding-Gregersen

Giv din digitale assistent et kram af Lisbeth Knudsen

Disruption - Korruption af Ole Fogh Kirkeby

Behov for større bevidsthed i vores disruptive verden af Bo Heimann