Ledelse i krisetid

Der er krig i Europa og global økonomisk ustabilitet – og vores verden og hverdag ændrer sig dag for dag. Det er svært at navigere i og stiller helt særlige krav til ledere verden over. Også i Danmark.

Hos Lederne er det en af vores vigtigste opgaver at støtte jer, der står over for nye ledelsesudfordringer i denne tid. Vi samler løbende inspiration og viden om ledelse, som kan være en en konkret hjælp til dig, der dagligt skal håndtere de udfordringer, som bl.a. krigen i Ukraine og den økonomiske ustabilitet fører med sig.

GODE RÅD OG VÆRTØJER TIL LEDELSE I KRISETID

Ledelse i krisetid

Erhvervspsykolog: Som leder har du det, der skal til for at ansætte en flygtning

Har du overvejet at ansætte en flygtning fra Ukraine, men droppet ideen, fordi du er i tvivl om, hvorvidt du har de nødvendige kompetencer? Så skulle du måske overveje det en ekstra gang. Helle Folden Dybdahl, der er direktør og chefpsykolog i PPclinic, fortæller her hvorfor.
Ledelse i krisetid

En flygtning fra Ukraine til din virksomhed: Hvad siger reglerne?

Virksomheder landet over står i kø for at tilbyde arbejde til ukrainske flygtninge. Men hvordan griber du rekrutteringen an i praksis? Hvilke regler skal du være opmærksom på? Og hvad kræver det at onboarde en medarbejder, der er på flugt fra krig. Få overblikket her.

Leder krisetid med hjerte

Sådan leder du dine medarbejdere i krisetid

En verdensomspændende pandemi. Et mættet marked. En international konflikt. Hvordan tager du hånd om dine medarbejdere, når virksomheden står i en krisesituation? Det giver ekspert i krisehåndtering her sit bud på.

Hænder skriver kode på computer

Har du styr på it-sikkerheden?

Danske virksomheder bliver i stadigt stigende omfang udsat for cyberangreb, og risikoen er steget markant på grund af krigen i Ukraine. Vores ledelsesrådgiver giver her sine bedste råd til, hvad du som leder kan gøre for at styrke virksomhedens it-sikkerhed.

Michael Uhrenholdt er vært på den nye podcast Lederskabet

Ledelsesrådgiver: Sådan passer du på dig selv

Hvis din virksomhed bliver ramt af en krise, er behovet for god ledelse vigtigere end nogensinde. Men hvis du skal være der for dine medarbejdere, er du nødt til at passe på dig selv og din egen trivsel. Læs her hvordan.

Ledernes dygtige ledelsesrådgivere står klar til at hjælpe dig med dine ledelsesudfordringer.

Ledelseshjælp og rådgivning

Hverdagen som leder kan byde på mange forskellige udfordringer, dilemmaer og problemstillinger. Ikke mindst i en krigstid. Har du særlige ledelsesudfordringer i forbindelse med situationen i Ukraine, står Ledernes rådgivere og eksperter naturligvis også klar til at vejlede og hjælpe dig videre.

Lederne vil hjælpe ukrainere i job

Lederne vil hjælpe ukrainere i job

Lederne vil hjælpe ukrainske flygtninge ud på de danske arbejdspladser. Derfor har vi lavet et site på ukrainsk, som giver gode råd til ansøgning, CV og jobsamtalen. Derudover tilbyder vi sparring for ukrainere, der kommer i job og støder på spørgsmål i deres daglige arbejde.

Støttekoncert DR og TV2 - Sammen for Ukraine

Lederne støtter nødhjælp til Ukraine med en million kroner

Ledernes hovedbestyrelsen besluttede i marts måned, at Lederne skulle støtte DR og TV2´s fælles indsamling til krigens ofre i Ukraine med en million kroner. Det er der ifølge hovedbestyrelsens formand Svend Askær to grunde til.

Ledere for Ukraine | Ledelse i krisetid

FÅ MERE VIDEN OG INDSIGT PÅ LEDERSTOF.DK

Ledelse i krisetid | Lederne

Artikler om Ukraine på lederstof.dk

Situationen i Ukraine påvirker os alle. Men for nogle ledere har den spillet en helt særlig rolle. Lederstof har samlet alle deres artikler om det at være leder i en tid med krig, så du kan få mere viden, inspiration og indsigt i, hvordan du bedst leder i krisetid. 
For mange danske ledere kommer krigen i Ukraine tæt på

»Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle komme i så tæt berøring med en krig«

40 procent af danske ledere er påvirket af krigen i Ukraine. Mød to af dem: Jens Kok Petersen, der fra Danmark gør alt for at hjælpe sine 22 ukrainske ansatte, og Henning Gørtz Hørstrup, der stadig er i Ukraine og har fået 50 medarbejdere i sikkerhed i den vestlige del af det krigshærgede land.

Præsident Volodomyr Zelenskijs lederskab under den russiske invasion

Sådan er Ukraines præsident blevet en rollemodel for lederskab

Nogle havde forventet, at Volodymyr Zelenskij ville stikke af ved første lejlighed. Men i stedet har han optrådt som en meget synlig regeringschef, der har kommunikeret åbent om den forfærdelige situation i Ukraine. Hans lederskab under den russiske invasion har gjort ham til et forbillede for ledere over hele verden.