Fra stress til trivsel

Fra stress til trivsel forside

Stress er et tema, der både nationalt og internationalt er blevet udråbt som en af de store fremtidige udfordringer, når det gælder befolkningens sundhed og arbejdspladsernes muligheder for at skabe vækst og velfærd. Det stiller helt nye krav til fremtidens medarbejdere og især til fremtidens ledere, der får en nøglerolle med at forebygge og håndtere helbredsskadende stress. 

Her på disse sider kan du finde værktøjer, videoer, artikler og undersøgelser om stress og ledelse. Du kan også læse om Lederne og PFA’s Advisory Table om stress, hvor forskere, eksperter og topledere mødes og diskuterer, hvordan stress påvirker lederrollen, og kommer med anbefalinger til, hvordan ledere på alle niveauer bedst muligt ruster sig til at forebygge og håndtere stress. 

Dråbe
Her kan du få viden om, hvordan du som leder forebygger, spotter og håndterer arbejdsrelateret stress hos dine medarbejdere og dig selv.
Billede podcast, sammen om mental sundhed
Stress, angst og depression kan ramme alle – og netop derfor er det så vigtigt at styrke den mentale sundhed på arbejdspladsen. Men hvordan gør du det som leder, kollega eller nøgleperson? Lyt med her og få både ekspertviden og konkrete værktøjer.
Kusus i stress og trivsel
Få viden om, hvordan du som leder understøtter trivsel, godt samarbejde og et positivt arbejdsmiljø og få konkrete redskaber, som du kan bruge direkte i din afdeling eller i dit team.
Advisory table organisatorisk design og topledelse
24 toneangivende forskere, praktikere og topledere samles i efteråret for at systematisere og beskrive, hvordan man kan skabe trivsel og forebygge stress gennem design af sin organisation.

Udvalgte artikler om stress og ledelse

Opfang og håndtér stress hos den enkelte medarbejder fjerde artikel i serien om stress

Forebyg stress med selvledelse tredje artikel i serien om stress

Stress i ledergruppen anden artikel i serien om stress

Stress skal forebygges organisatorisk første artikel i serien om stress

Lær mere om trivsel og ledelse Af Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne

Debat og undersøgelser om stress og ledelse

Mindfulness - Fra hokuspokus til et respekteret ledelsesredskab Klumme af direktør i Lederne Vibeke Skytte i Berlingske og på b.dk

Konkrete mål skal nedbringe sygefravær Læserbrev af chefkonsulent Henrik Casper i Berlingske

Vi performer bedst når vi trives Opfølgning på Ugens dilemma

Hver femte leder arbejder over 50 timer om ugen Undersøgelse fra Lederne

Hver sjette leder føler sig stresset Undersøgelse fra Lederne

Er du blevet tilskuer i dit eget liv?

Anders Colding-Jørgensen er adfærdspsykolog, og fortæller her om det stigende behov for at "være på" og tjekke sine digitale platforme. Men hvorfor er vi egentlig så meget på? Og hvordan kan du slippe mobiltelefonen og være mere tilstede i hverdagen?

Hvordan spotter og forebygger du stress?

Pia Ryom er ledende arbejdspsykolog ved Aalborg Universitetshospital og fortæller her, hvordan du kan spotte stress hos en kollega og hvad du som leder skal gøre, når medarbejderen har udviklet stress.

Sådan skaber du et sundt arbejdsmiljø

Læge, livsstilsekspert og foredragsholder Charlotte Bøving - kendt fra DR-programmet "Lægen flytter ind" - giver sine bedste råd til, hvordan du som leder kan skabe et sundt miljø for dine medarbejdere.