Corona – rettigheder og ledelse

Vi kan nu vinke farvel til en stor del af de nuværende corona-restriktioner, og se frem til et liv, som vi kendte det før corona. Dog kan det stadig være svært at navigere i som leder, eftersom coronasituationen har påvirket os alle. Få gode råd til, hvordan du som leder passer på dine medarbejdere og dig selv, og find inspiration til at håndtere eventuelle ledelsesudfordringerne.

sådan er du stillet juridisk

Mange spørgsmål melder sig i forbindelse med coronavirus. Selvom at restriktionerne ophæver, kan situationen stadig påvirke os alle. Her giver Ledernes juridiske eksperter dig svar på en række spørgsmål om blandt andet løn, karantæne, ferie, dagpenge og møder i A-kassen.

Coronasmitten breder sig

ledelsesråd i EN coronatid

Selvfølgelig skal man vise hensyn og følge myndighedernes anbefalinger, hvor det er muligt. Men hvad med forretningen? Lederstof har efterhånden skrevet en del artikler, som du kan finde inspiration i - og vi har samlet dem alle til dig her.

HAR DU BARN SYG?

I takt med den kolde årstid og den stigende coronasmitte må flere forældre blive hjemme fra arbejde for at passe deres syge børn. Hvis du er tvivl om, hvilke regler, der gælder for dig, hvis dit barn er syg, så kan du læse mere her.
Hvilke regler gælder, hvis din medarbejder bliver syg?

Påvirker corona dit humør?

Er dit energiniveau lavt, er du mere irritabel og har svært ved at se en ende på alle udfordringerne ved pandemien? Det er helt naturligt. Erhvervspsykolog Pernille Rasmussen hjælper med at håndtere den svære "corona-blues".

de hybride arbejdspladser

Hjemmearbejde, hybride arbejderpladser

LEDERNE: Undersøgelse om hjemmearbejde

På seks ud af ti arbejdspladser, hvor hjemmearbejde er en mulighed, har man valgt at udvide mulighederne for at arbejde hjemmefra, viser undersøgelse fra Lederne. Den viser desuden, at flertallet af medarbejderne gerne vil arbejde hjemmefra én til tre gange om ugen, og at muligheden for hjemmearbejde er blevet et vigtigt rekrutteringsværktøj. 

Hvad nu hvis dine medarbejdere ikke vil tilbage på arbejdspladsen?

hvis DINE medarbejdere ikke vil tilbage på kontoret

Undersøgelser viser, at danskerne har fået mere smag for at arbejde hjemmefra, end de havde før pandemien. Derfor er det næppe alle, der på sigt er glade for at skulle tilbage til en hverdag med pendlertid, automatkaffe og bimlende telefoner på storrumskontoret. Så hvordan håndterer du medarbejdere, der ikke vil tilbage på kontoret?

Sådan får du din ledergruppe til at fungere optimalt i en corona-tid

Lotte thiim i podcasten lederskabet

Hvordan får du din ledergruppe til at fungere optimalt – også i en coronatid? Og hvordan holder du lederne under dig og deres projekter tæt ind til kroppen i en hektisk dagligdag, præget af hjemmearbejde? Den udfordring får Lotte Thiim hjælp til i podcasten Lederskabet.

gode råd til virtuel ledelse

Lars Ulslev Johannesen er HR direktør hos NetCompany

Virtuelle møder

Virtuelle møder er kommet for at blive. Men hvordan får du styr på de uskrevne regler, og hvordan gør du online møderne inspirerende? Vi har samlet de bedste råd fra eksperten og den erfarne virtuelle mødeleder.

Ledelse i en krisetid pas på dig selv som leder

Din trivsel som leder

At jonglere med strategi, egne opgaver og at skabe trygge rammer for dine medarbejdere kan være svær. Her får du ledelsesrådgiverens fem gode råd til at passe godt på din egen trivsel som leder.

Illustration af mand ved computer

HYBRIDE ARBEJDSPLADSER

I fremtiden skal flere ledere navigere i en hverdag, hvor nogle medarbejdere vil være fysisk til stede på kontoret og andre sidde på distancen. Hvordan tackler du det som leder? Det får du her fem gode råd til.

Seneste nyt om corona

kursus i distanceledelse

Når dine medarbejdere befinder sig i en anden bygning, en anden del af verden, eller møder ind på andre tidspunkter end dig, har det betydning for jeres kommunikation og samarbejde. På kurset får du redskaber til at sætte kommunikation i system, bevare nærvær og lede professionelt på trods af fysisk afstand.