Corona – rettigheder og ledelse

På mange måder ser hverdagen ud som før corona. Men pandemien har påvirket os alle, og eftervirkningerne kan stadig være svære at navigere i som leder. Få gode råd til, hvordan du som leder passer på dine medarbejdere og dig selv, og find inspiration til at lede på distancen.

Sådan er du stillet juridisk

Mange spørgsmål meldte sig i undervejs i pandemien. Selvom restriktioner, social afstand og mundbind ikke længere er en realitet i Danmark, så er corona ikke et overstået kapitel. Her giver Ledernes juridiske eksperter dig svar på en række spørgsmål om blandt andet løn, karantæne, ferie, dagpenge og møder i a-kassen.

Artikler om ledelse i coronatid

Ledelsesråd i en coronatid

Efter en tid med distanceledelse, coronarestriktioner og hjemmearbejde har utallige ledere stået over for svære udfordringer. Læs alle Lederstofs artikler om ledelse i en coronatid her og få ledelsesmæssig inspiration.


Barn på armen

Har du barn syg?

De højere temperaturer og solskinsrige dage er desværre ikke et farvel til de kolde måneders virusinfektioner. Derfor kan du og dit barn stadig smittes med coronavirussen. Hvis du som forælder er i tvivl om, hvilke regler, der gælder for dig, hvis dit barn er syg, så kan du læse mere her.


Tre ansigter

Et genåbnet Danmark

Danmark genåbnede efter to vilde og omvæltende år med hurtige ledelsesbeslutninger, strategiskift og massere af håndsprit. I denne artikel af Lederstof fortæller 5 topchefer, hvad de har lært af coronakrisen på både godt og ondt. 

De hybride arbejdspladser

Hjemmearbejde er kommet for at blive

Lederne: Undersøgelse om hjemmearbejde

På seks ud af ti arbejdspladser, hvor hjemmearbejde er en mulighed, har man valgt at udvide mulighederne for at arbejde hjemmefra, viser undersøgelse fra Lederne. Den viser desuden, at flertallet af medarbejderne gerne vil arbejde hjemmefra én til tre gange om ugen, og at muligheden for hjemmearbejde er blevet et vigtigt rekrutteringsværktøj. 

Mand og kvinde taler | Lederne

Hvis dine medarbejdere ikke vil tilbage på kontoret

Undersøgelser viser, at danskerne har fået mere smag for at arbejde hjemmefra, end de havde før pandemien. Derfor er det næppe alle, der på sigt er glade for at skulle tilbage til en hverdag med pendlertid, automatkaffe og bimlende telefoner på storrumskontoret. Så hvordan håndterer du medarbejdere, der ikke vil tilbage på kontoret?

Sådan får du din ledergruppe til at fungere optimalt i en corona-tid

Lotte Thiim i podcasten lederskabet

Hvordan får du din ledergruppe til at fungere optimalt – også i en coronatid? Og hvordan holder du lederne under dig og deres projekter tæt ind til kroppen i en hektisk dagligdag, præget af hjemmearbejde? Den udfordring får Lotte Thiim hjælp til i podcasten Lederskabet.Gode råd til virtuel ledelse

Stregtegning labtop | Lederne

Virtuelle møder

Virtuelle møder er kommet for at blive. Men hvordan får du styr på de uskrevne regler, og hvordan gør du online møderne inspirerende? Vi har samlet de bedste råd fra eksperten og den erfarne virtuelle mødeleder.

Michael Uhrenholdt er vært på den nye podcast Lederskabet

Din trivsel som leder

At jonglere med strategi, egne opgaver og at skabe trygge rammer for dine medarbejdere kan være svær. Her får du ledelsesrådgiverens fem gode råd til at passe godt på din egen trivsel som leder.

Når du både har medarbejdere på kontoret og på distancen

Hybride arbejdspladser

I fremtiden skal flere ledere navigere i en hverdag, hvor nogle medarbejdere vil være fysisk til stede på kontoret og andre sidde på distancen. Hvordan tackler du det som leder? Det får du her fem gode råd til.

Seneste nyt om corona

Kursus i distanceledelse

Når dine medarbejdere befinder sig i en anden bygning, en anden del af verden, eller møder ind på andre tidspunkter end dig, har det betydning for jeres kommunikation og samarbejde. På kurset får du redskaber til at sætte kommunikation i system, bevare nærvær og lede professionelt på trods af fysisk afstand.