Klima

Hos Lederne ønsker vi at tage et bæredygtigt ansvar for det samfund, vi er en del af. Her kan du læse mere om, hvordan vi blandt andet arbejder på at reducere vores CO2-aftryk

Danske ledere spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling. Det er ledere, der træffer beslutningerne i virksomhederne og gør de grønne ambitioner til virkelighed.

Hos Lederne ønsker vi at tage et bæredygtigt ansvar for det samfund, vi er en del af. Derfor arbejder vi kontinuerligt med at reducere vores negative aftryk og øge det positive aftryk. Vi er opmærksomme på, at vores aktiviteter har et CO2-aftryk, både i forhold til vores egne direkte udledninger, men særligt i forhold til de produkter og services, vi køber hos vores samarbejdspartnere.

Derfor har vi i Lederne sat det langsigtede og ambitiøse mål, at vi i 2025 har reduceret vores CO2-aftryk med minimum 70 % i forhold til 2018. I 2022 har vi reduceret CO2e-aftrykket med 50 % i forhold til 2018. 

Ledernes klimaregnskab

Herunder kan du se Ledernes klimaregnskab, som følger The Greenhouse Gas Protocol (GHG-protokollen), der er en internationalt anerkendt standard for beregning af CO2. GHG-protokollen opdeler CO2-udledninger i tre ‘scopes’ fordelt på direkte og indirekte udledninger.

Klima kræver ledelse

Danmark kommer ikke i mål med grøn omstilling uden ledere og ledelse, lyder det fra eksperter, ledere og politikere. I denne publikation kan du blandt andet læse Ledernes 10 anbefalinger til at sikre den grønne omstilling blandt ledere og meget mere om vores visioner, politiske holdninger og mærkesager.  

Transport og ny grøn kantine

Her kan du læse mere om, hvad Lederne har gjort internt for et bedre klimeregnskab.

 

Transportpolitik

Lederne ønsker at være en arbejdsplads, hvor vores transport i forbindelse med arbejdet foregår mest muligt bæredygtigt og med en bevidsthed om den CO2e-udledning, som transport udleder. Transportpolitikken indeholder følgende elementer:

  • Øget mulighed for hjemmearbejde
  • Øget brug af videomøder
  • Øget brug af cykler og kollektiv transport
  • Udskiftning af Ledernes biler til el-biler
  • Øget samkørsel
  • Begrænsning af flytransport
Svanemærket kantine
Ledernes kantine blev i 2022 Svanemærket, hvilket stiller krav til den daglige drift i forhold til blandt andet indkøb, strømforbrug, take away-madens indpakning og råvarernes oprindelse. Kantinen serverer hver dag sund, lækker og mere bæredygtig mad for de ca. 360 ansatte samt kursisterne i Lederne Kompetencecenter.

Vil du vide mere om Ledernes arbejde?

I beretningen for 2022 kan du læse mere om, hvordan vi arbejder med grønne lederkompetencer, blandt andet gennem vores politiske arbejde.