Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Det er ikke nok at have styr på det – ledere må også lede

Der er væsentlig forskel på at styre og på at lede, og i balancegangen mellem styring og ledelse kan ledere vise deres værd. Først og fremmest gennem evnen til at lede medarbejdere til selv at tage ansvar og initiativ.

Af Professor, dr. phil. Sverre Raffnsøe, Copenhagen Business School

Sverre Raffnsøe, Copenhagen Business School, CBS, disruption, leadership, medarbejderledelse, Ledelse i Dag, dkledelse, ledelse

Sverre Raffnsøe er professor på Copenhagen Business School. Foto: filosoficbs.dk

OM FORFATTEREN

Dr. phil., Sverre Raffnsøe, er professor i ledelsesfilosofi ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School. Han har været leder af forskningsprogrammerne Ledelse af selv-ledelse (LAS) og The Human Turn (HUMAN), begge støttet af Velux Fonden. Programmerne har sat fokus på de grundlæggende betingelser for ledelse i det moderne arbejdsliv og på vendingen mod det menneskelige som en afgørende betingelse for ledelse.

Sverre Raffnsøe har senest udgivet bogen Den humane vending, som blev udgivet på Aarhus Universitetsforlag i 2015. For øjeblikket arbejder han på bogen The Human Turn in Management Thought, som er planlagt til udgivelse på Routledge i 2018.

NOTER

  1. Bak, Andrea (2016): Disruption: Forstyr og forstærk. I Magasinet Lederne, nr. 2/2016, 39-40. Wiegand, Bjarke (2017): Formandsskifte I Mærsk: Skibet er ladet med disruptionsledelse. I Mandag Morgen, 19.02.2017. Link: https://www.mm.dk/artikel/formandsskifte-i-maersk-skibet-er-ladet-med-disruptionsledelse.

  2. Raffnsøe, Sverre (2010): Forpligtelse på Selvledelse: Frihedens sociale bånd. I Årsskrift Villum Fonden X Velux Fonden, 2009, 56–63. Link: http://www.academia.edu/4835227/Forpligtelse_på_selvledelse_Frihedens_sociale_bånd og http://raffnsøe.com/wp-content/uploads/Sverre-Raffnsøe_Forpligtelse-på-selvledelse-frihedens-sociale-bånd.pdf.

  3. Raffnsøe, Sverre (2013). Beyond Rule, Trust and Power as Capacities. I Journal of Political Power, 6.2, 241–60.

  4. Raffnsøe, Sverre og Rasmus Johnsen (2015): Den humane vending inden for ledelse, organisation og værdiskabelse. I Den Humane Vending, udgivet af Marius Gudmand-Høyer og Sverre Raffnsøe på Aarhus Universitetsforlag, side 245–89.

  5. Thygesen, Niels Thyge og Steen Vallentin og Sverre Raffnsøe (2008/2011): Tilliden og magten – om at lede og skabe værdi gennem tillid. Børsens Forlag.

Læs denne måneds artikler

Vil du have mere indhold som dette?