Museums-direktør er medlem nr. 125.000

Den 1. november rundede Ledernes Hovedorganisation 125.000 medlemmer. Medlem nummer 125.000 skulle findes på et museum ved det brusende Vesterhav.

10. december 2018

Mød Mette Bjerrum Jensen, der er 43 år, uddannet arkæolog og nyudnævnt direktør for Ringkøbing-Skjern Museum.

Mette Bjerrum Jensen startede som ny direktør for Ringkøbing-Skjern Museum, der årligt har over 200.000 besøgende, den 1. november i år. Hun havde kun siddet på posten i en måned, da Lederne mødte hende, og som hun siger i portrættet:

”Hvis man kiggede ind i min hjerne lige nu, ville man se en bold af filtrede tråde, som jeg prøver at få styr på."

Som leder brænder hun for at blive en bedre "menneske-leder" frem for en bedre "virksomhedsleder". Derfor er hun nysgerrig på, hvordan holdet i den virksomhed, hun er leder af, agerer, som de gør - samt ikke mindst hvorfor. Desuden har hun fokus på synlighed og involvering i sin ledelsesstil.

LÆS OGSÅ: Guide til dine første 100 dage som ny leder

Medlem nummer 125.000
Ledernes Hovedorganisation nåede den 1. november en milepæl og rundede 125.000 medlemmer. Mette Bjerrum Jensen  blev medlem nummer 125.000 og meldte sig ind i Lederne, da hun fik direktørposten på Ringkøbing-Skjern Museum.

Som direktør har du et ekstra ansvar over for virksomheden, mens dine rettigheder ikke naturligt er sikret i din ansættelseskontrakt, så Ledernes ekspertise var central for at sikre en god kontrakt.

"Dagen efter jeg meldte mig ind i Lederne, ringede jeg og snakkede om min kontrakt, og der blev faktisk ændret rigtig meget. Så allerede dagen efter jeg havde meldt mig ind, fik jeg faktisk noget af den hjælp, som jeg havde håbet på at få", fortæller hun i portrættet.

LÆS OGSÅ: Få styr på direktør-kontrakten

At kunne netværke med andre ledere og dele sine ledelsesmæssige erfaringer, successer og udfordringer var en anden grund, til at Mette Bjerrum Jensen valgte et medlemskab af Lederne, hvor medlemmer har mulighed for at deltage i mere end 60 forskellige LederNetværk fordelt over hele landet.

LÆS OGSÅ: Se dine medlemsfordele i Lederne her

Blå bog

Mette Bjerrum Jensen er uddannet cand.mag i forhistorisk arkæologi i 2003 og kommer fra en stilling som leder for Vardemuseernes store satsning Tirpitz.

Mette Bjerrum Jensen bor i Oksbøl med sin mand Claus Kjeld Jensen, der er direktør for Vardemuseerne, og deres to børn. 

Læs mere om Ringkøbing-Skjern Museum