Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Denne type leder kigger danske headhuntere efter i 2018

Moderne ledere skal kunne navigere i evigt foranderlige (digitale) omgivelser mellem politiske, økonomiske og strategiske interesser. Samtidig skal de kunne håndtere forskellige generationers behov, krav og kompetencer. Det er komplekst at være leder anno 2018, og de dygtige ledere hænger ikke på træerne. Men hvilke lederkompetencer er egentlig de vigtigste? Hvordan skal lederne efterleve de kompetencekrav? Og hvordan afdækker man de vigtigste lederkompetencer i en rekrutteringsproces? Det vil jeg forsøge at svare på i denne artikel med udgangspunkt i vores nyeste rekrutteringsanalyse.


Af Morten Ballisager, direktør i Konsulenthuset ballisager
#Rekruttering #fremtidens ledelse #kompleksitet

konsulenthuset ballisager, morten ballisager, headhunter, kompleksitet, rekruttering, fyring, Ledelse i Dag, dkledelse, ledelse

Morten Ballisager

OM FORFATTEREN

Morten Ballisager er direktør og ejer af Konsulenthuset ballisager, der er specialister i karriererådgivning, rekruttering og outplacement. Morten har arbejdet med rekruttering i mange år og har siden 2011 været med til at udgive Konsulenthuset ballisagers årlige rekrutteringsanalyse, hvor virksomhederne besvarer en lang række rekrutteringsrelaterede spørgsmål.

Du kan læse mere om analyserne her: ballisager.com/rekrutteringsanalyse.

Læs denne måneds artikler

Vil du have mere indhold som dette?