Bias i rekruttering

Når du rekrutterer medarbejdere, vil dit syn ofte være sløret af fordomme og såkaldte ubevidste bias, som kan påvirke dine beslutninger. Vi har udarbejdet en række gode råd og værktøjer til, hvordan du mindsker bias i din rekrutteringsproces – og gør den til en god og fair oplevelse for alle parter.

Rekruttering af medarbejdere er for mange ledere en fast og vigtig opgave. Her har du som leder en unik mulighed for at berige dit team med de rette kompetencer. Og alle talenter skal i spil.

For diversitet og forskellige perspektiver bidrager til trivsel, øget produktivitet, innovation og kvalitet. Det gavner ikke kun din virksomhed, men også kolleger, kunder og samarbejdspartnere.

Dit syn vil ofte være sløret af fordomme og ubevidste bias, når du rekrutterer. Det er et menneskeligt vilkår for os alle. Er du ikke bevidst om dine egne bias, kan det påvirke din vurderingsevne og beslutninger.

Et klassisk eksempel er tendensen til at ansætte kandidater, der ligner os selv. Ved at etablere en struktureret og grundig ansættelsesproces kan du træffe mere bæredygtige beslutninger og dermed øge diversiteten på arbejdspladsen.

I vores Lederguide får du gode råd og værktøjer til, hvordan du mindsker bias i din rekrutteringsproces.

Guide til din rekruttering

Ved bl.a. at bruge et inkluderende sprog i stillingsopslaget og kun spørge efter relevante oplysninger til jobsamtalen, kan du mindske bias i din rekruttering.
Få flere gode råd og værktøjer i vores Lederguide.

Gode råd og værktøjer til dig

Bæredygtig ledelse

Bliv klogere på kønsdiversitet

Bliv klogere på dine ubeviste fordomme om køn. Få konkrete værktøjer og inspiration til at komme i gang på Ledernes bærdygtighedssite.

Jobsamtalen | Lederne PRO

Det må du ikke spørge om, når du ansætter

Som leder må du kun spørge ind til de emner, der har relevans for jobbet. Blive klogere på, hvad du ikke må spørge om, når du ansætter.

Det skriftlige jobafslag

Gode råd til det skriftlige jobafslag

Få 7 gode råd til, hvordan du sikrer dig et skriftligt jobafslag, som både kommer din virksomhed og ansøgerne til gavn.