Mit Lederne

Ledelse i Dag juni 2017

Sex, sladder og stræben

28. juni 2017

Organisationer former deres medlemmer. Men medlemmerne former så sandelig også deres organisation. Ikke mindst hvis de har affærer med kollegaerne, sladrer om dem på kontoret ved siden af eller har ambitioner, der rækker langt ud over dem, ledelsen formår at indfri. I bogen Sex, sladder og stress i organisationer tager forfatterne fat i alt det uformelle, der hele tiden rumler i baggrunden – også selv om vi kun hvisker i krogene om det.

Af journalist Kirsten Weiss

haslund, ledelse, ledelse i dag
Jacob Alsted. Foto: haslundalsted.dk

Om forfatterne

Ditte Haslund er uddannet inden for IT (systemingeniør) og har en baggrund som leder i IT-branchen og i den offentlige uddannelsessektor. Hun er også uddannet psykoterapeut og har, ved siden af sit øvrige arbejde, praktiseret som sådan siden 1994. Denne baggrund har givet Ditte Haslund en kombination af erfaringer, som er yderst relevant i forbindelse med ledelsesudvikling. Hun er desuden ekstern lektor på Diplomuddannelsen i Ledelse på DTU.

Jacob Alsted er uddannet erhvervsforsker, ph.d. og cand.scient.pol. Han har lang erfaring fra den private konsulentbranche, hvor han har arbejdet intensivt med organisations- og lederudvikling. Hans ph.d.-afhandling omhandler menneskers motivation, herunder hvordan den påvirker ledelse i organisationer. Jacob Alsted er desuden lektor på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet samt censor på Forsvarsakademiet og på Diplomuddannelsen i Ledelse.

Vil du have mere indhold som dette?

Læs denne måneds artikler