Mit Lederne

Der er brug for at flere tager springet ud i ledelse

Der er brug for at flere tager springet ud i ledelse

Med lanceringen af Lederne Spring vil Lederne nu intensivere indsatsen for at sikre fødekæden af fremtidige ledere til både private virksomheder og det offentlige.

16. januar 2024

Verden har mere end nogensinde brug for gode og nytænkende ledere. Alligevel tøver mange med at realisere deres lederdrømme. Derfor lancerer Lederne, landets største faglige organisation for ledere, nu Lederne Spring.

”Der findes ingen organisationer i dag, som har dedikeret sig 100 procent til at udvikle fødekæden af ledelsestalenter. Den mission tager vi på os med etableringen af Spring,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne, og uddyber:

”Ledelse er et fag, og eftersom den fødte leder ikke er født endnu, så bør vi som Danmarks største lederorganisation være dem, som sikrer en stærk pipeline af ledelsestalenter til gavn for det danske samfund, og ikke mindst de mennesker, som gerne vil gøre en forskel.”

Et akademiseret arbejdsmarked

Hun understreger behovet for at sikre fødekæden af ledere de kommende år.

”Vi ved, at drømmen om ledelse lever på tværs af generationer og uddannelsesniveau. Vi ved også, at vi vil se store forskydninger på arbejdsmarkedet de kommende år. Eksempelvis vil antallet af personer i arbejdsstyrken, som har en videregående uddannelse, over de kommende 10 år være øget med næsten 250.000, og mange vil have lyst til at tage springet og gøre karriere som ledere. Dem vil vi gerne give en hjælpende hånd. For vi har brug for alle gode kræfter og nye idéer de kommende år, når vi skal navigere gennem de mange udfordringer, Danmark og verden omkring os står overfor,” understreger Bodil Nordestgaard Ismiris.

”Desværre viser undersøgelser, at mange tøver med at realisere deres lederambitioner. Det kan skyldes mange ting – det kan være en tvivl om, hvorvidt de magter lederjobbet eller har de nødvendige kompetencer. Derfor er det vigtigt, at den nye generation af potentielle ledere får den rette rygdækning i en organisation, som ved, hvad der skal til, hvis man vil blomstre i lederrollen.”

”Vi har den nødvendige viden og erfaring, som med Spring kan komme de uerfarne til gode. Og vi kan være med til at skabe stærke relationer mellem de over 134.000 nuværende medlemmer Lederne og så den næste generation af ledere,” siger hun.

 

Fakta om Lederne Spring

  • Vil tiltrække ledertalenter i alle aldre.
  • Medlemmerne kommer ind i en organisation, der har ledelse i centrum og som giver både økonomisk og juridisk tryghed.
  • Lederne Spring vil løbende tilbyde nye kurser, karriererådgivning, faglig viden og et konkret, digitalt værktøj, som bl.a. kan hjælpe den enkelte med at få afdækket sin lederprofil og blive klædt på til det første lederjob.
  • Den nye organisation blev officielt lanceret d. 16. januar.