Mit Lederne

Nyheder

Mærk efter og afklar det med dig selv

23. januar 2019

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Sidste uges dilemma handlede om lederen Henrik, der lige før jul får at vide, at det bliver nødvendigt at opsige en medarbejder.

Henrik har tænkt sig at opsige Brian som performer dårligst, men som også personligt er økonomisk trængt og følelsesmæssig ustabil efter en skilsmisse. Det bringer Henrik i tvivl om det er rigtigt at opsige Brian eller han skal vælge en af hans to kolleger og om han skal opsige ham nu eller vente til efter juleferien.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen fastslår, at Henrik er i to dilemmaer:

  1. Skal han afskedige en skrøbelig medarbejder eller skåne vedkommende og finde en mere robust?
  2. Skal han selv holde en afklaret juleferie eller skal han selv gå med presset og skåne fyringskandidatens jul? 

Henrik må som udgangspunkt gøre op med sig selv, om han på længere sigt vil være lige så glad for Brian, som han vil være for hver af hans to yngre kolleger. Er han ikke det, skal han følge sin plan og opsige Brian, siger Bjarne Henning Jensen

Henrik må ligeledes gøre op med sig selv, om han selv får en lige så god juleferie med en ventende opsigelse, som han vil gøre med en afklaret situation. Og er han i tvivl om det, skal han se at få afklaret situationen hurtigst muligt og opsagt medarbejderen. Han skal dog sørge for at gøre det på en ordentlig og værdig måde og stå til rådighed for afklarende spørgsmål både inden og efter juleferien, siger ledelsesrådgiveren.

LØSNINGSFORSLAG:

  1. Henrik opsiger Brian og giver ham besked inden jul, så sagen er ude af verden, inden Henrik går på juleferie. 
  2. Henrik venter til efter ferien med at informere Brian for ikke at ødelægge hans jul. 
  3. Henrik overvejer grundigt, om han kan afskedige Allan eller Dennis og skåne Brian.

Sidste månedes opfølgningsartikel