Mit Lederne

Ledelse i Dag - marts 2018

Ledere skal både kunne topstyre og uddelegere

23. februar 2018

Traditionel strategisk ledelse holder ikke i fremtiden, hvis virksomheder skal klare den stigende konkurrence og have det bedste ud af medarbejderne på én og samme tid. Derfor skal ledere lære at forene to ledelsesgreb, som mange finder uforligelige: Topstyring og uddelegering. Det kræver god balance og en evne til at håndtere dilemmaer.


Af Annemette Schultz Jørgensen og Lars Christian Lassen
#Strategisk ledelse #Topstyring #Dilemmaledelse

topstyring, uddelegering, strategisk ledelse, strategisk ledelse i fremtiden, Annemette Schultz Jørgensen, Lars christian Lassen, Ledelse i Dag, dkledelse, ledelse
Lars Christian Lassen og Annemette Schultz Jørgensen. Foto: By Høyer.

OM FORFATTERNE

Lars Christian Lassen er læge og partner i Mobilize Strategy Consulting samt bestyrelsesmedlem i CBS Executive. Han havde mere end 10 års erfaring fra ledende funktioner i Novo Nordisk globale forsknings- og udviklingsprojekter, inden han var HR-direktør i Novo Nordisk fra 2005 til 2015 – en periode, hvor organisationen voksede fra 20.000 til 40.000 medarbejdere i 75 lande og blev Skandinaviens mest værdifulde aktieselskab, samtidig med at kulturen og værdierne blev bevaret.

Annemette Schultz Jørgensen er journalist og forfatter med mere end 15 års erfaring i at skrive, redigere og kommunikere om ledelse, management, arbejdsliv, karriere, uddannelse og kultur fra både danske og internationale vinkler. Hun er cand.merc.int. fra CBS i 1996 og journalist fra Dansk Journalisthøjskole i 2000.

Læs denne måneds artikler

Vil du have mere indhold som dette?