Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Få en god start efter sommerferien

08. august 2017

Det er en god idé med en blød overgang fra ferie til hverdag, så du bevarer den energi, du forhåbentlig har opsparet i din ferie. Her er gode råd til at komme godt i gang igen efter sommerferien.

Bedste start efter ferien

Uanset om du er tilbage på jobbet sprængfyldt af ny energi eller at du føler, at du godt kunne have brugt en uges ekstra ferie, er det vigtigt, at du kommer stille og roligt i gang. I det lange løb vil det give dig mere energi og overskud.

Fem gode råd til at komme godt i gang efter ferien:

 • Vær realistisk med, hvad du kan nå
  Regn med, at det tager en til to uger at få hele overblikket, indhente det forsømte og komme helt op i gear.

  Acceptér, at du er bagud på point, når du møder ind efter ferien og indhent stille og roligt det forsømte. Lad være med at pukle igennem med ekstra lange dage for at komme i bund. Det er helt normalt at være træt, selvom du kun har haft en almindelig arbejdsdag. Det er fuldstændig ligesom, når man starter løbetræning op efter en lang pause.

  Hvis du vikarierer for eksempelvis din chef eller en lederkollega, skal du huske at sætte tid af til det. Måske har du stadig medarbejdere på ferie, så du får flere spørgsmål og henvendelser, der også tager din tid.
 • Skab dig et overblik
  Det kan være fristende at bure sig inde og få ekspederet bunken af opgaver, der har hobet sig op i løbet af ferien. Men lad være med det. Sørg for at komme ud og få talt med medarbejdere og kolleger og bliv opdateret på, hvad der er sket af vigtige ting på arbejdet, og hvad der er i fokus lige nu. Det er med til at skabe det nødvendige overblik.
   
 • Få styr på din indbakke
  Bliv ikke overrasket eller overvældet over, hvis der ligger mellem 200 og 400 mails og venter på dig efter din ferie. Nogle er hurtigt oversete, nogle er sikkert de nyhedsbreve, du ikke fik afmeldt inden sommerferien, og andre er opgaver, som kræver din fulde opmærksomhed.

  Skab dig en struktur, så du hurtigt kan lave en sortering af din indbakke og få et overblik.
   
 • Bevar energien
  Notér de arbejdsopgaver, der er kommet til hen over ferien, og lav en samlet prioritering af din to-do liste. Start med nogle nemme opgaver, så du kommer godt i gang og husk at krydse af på listen, når opgaven er udført. Det giver energi at se opgavelisten med krydser ud for 'well done'.

  Tænk på de gode, positive og sjove ferieoplevelser, del dem med dine kolleger og nyd, at mange kommer glade og afslappede tilbage efter ferie med masser af god energi.
   
 • Vær på forkant
  Sæt tid af i kalenderen til efterårets opgaver. Gør plads til mødefri perioder, pusterum til dig selv og tid til ledelse. Det giver frihed og ro, at det er dig selv, der styrer din tid – ikke andre.
   

SE GUIDE OG GODE RÅD: Spot stress og genfind balancen

Trivselssparring

Mindfulness

Mindfulness
Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback