Mit Lederne

Ledelse i Dag - juni 2018

Lær at lede relationer og ikke personer

29. maj 2018

Glem alt om blindt følgeskab og passive modtagere af ledelse. Skandinaviske medarbejdere vil være med og have indflydelse – også på, hvordan du leder. Konsekvensen ved ikke at invitere medarbejderne ind i dit ledelsesrum er, at du risikerer at gøre dem til passive, resignerende og kyniske arbejdere. Men samarbejder I strategisk om at udvikle relationen, får det positiv betydning for både trivslen og resultaterne i virksomheden. Det viser en ny omfattende forskningsrapport om forbindende social kapital fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.


Malene Friis Andersen til journalist Malene Mølgaard
#Social kapital #Relationer #Lederudvikling

social kapital, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Malene Friis Andersen, Malene Mølgaard, relationel ledelse, lederudvikling, Ledelse i Dag, dkledelse, ledelse

Om Malene Friis Andersen

Malene Friis Andersen er ph.d., autoriseret psykolog og post.doc på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø samt selvstændig organisationspsykolog. Hun har i en lang årrække forsket i og arbejdet i organisationer med fokus på stress, ledelse, sygefravær og psykisk arbejdsmiljø.

Derudover forsker hun i social kapital i organisationer og interesserer sig for, hvordan vi kan forstå mekanismerne i social kapital, samt hvilke indsatser der kan forbedre den sociale kapital.

Læs denne måneds artikler

Vil du have mere indhold som dette?