Mit Lederne

Ledelse i Dag - Maj 2009

Filosofi giver nye muligheder i lederskabet

Praktisk filosofi som en vej til leder- og organisationsudvikling får stigende opmærksomhed i Danmark og er et felt, som flere og flere ledelsesteoretikere forholder sig til. På et konkret udførende plan er den praktiske filosofi dog stadig i sin vorden herhjemme, skriver Lonni Hall, underviser ved Diplomuddannelsen i ledelse, KLEO, og Christian Wittrock, managementkonsulent hos KMP+.

Denne artikel giver en introduktion til den praktiske filosofis særlige bidrag i en ledelsesmæssig kontekst. Lonni Hall og Christian Wittrock har vendt filosofiens anvendelsesmuligheder med de to internationalt anerkendte hollandske praktikere dr. Jos Kessels og ph.d. Pieter Mostert. 

De to er blandt de mest erfarne af den gruppe filosoffer, som ikke blot teoretiserer over filosofiens muligheder, men også konkret udfører filosofi som praksis i organisationer. De har skrevet flere skelsættende artikler og bøger om praktisk filosofi i organisationer og er aktuelle med en ny metodebog om filosofi i organisationer.  

Af Christian Wittrock, managementkonsulent, KMP+, og Lonni Hall, underviser ved Diplomuddannelsen i ledelse, KLEO

01. maj 2009

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.