Mit Lederne

Ledelse i Dag - Januar 2009

Efter oplevelsesøkonomien

Da Joseph Pine og James H. Gilmore i 1999 sammen skrev bogen ”The Experience Economy” sluttede de af med at konstatere, at oplevelsesøkonomiens æra måske allerede var forbi? Måske levede vi allerede i det næste samfund; et hvor transformationsøkonomien er det toneangivende?

Så langt er vi dog ikke nået – endnu: Ifølge Joseph Pine vil der gå endnu en 40 år, før netop transformationerne bliver den dominerende økonomiske faktor. En trøst for de topchefer og marketingsfolk, der har justeret deres virksomhed til at matche oplevelsesøkonomien og de udfordringer, som den stiller.

Men visse steder i samfundet, også i det danske, stikker transformationerne sine mange hoveder frem. Blandt andet på science-centret Experimentarium, hvor stedets direktør Asger Høeg i stort omfang, og med den besøgende i centrum, leder sin virksomhed efter de transformationsøkonomiske principper. Med udgangspunkt i PLH ARKITEKTER forsker Rune Thorbjørn Clausen i, hvordan bygninger, rum og arkitektur kan være med til at fremme den gode transformation. Han giver et bud på, hvordan virksomhedens ledere kan sikre sig, at de gennem deres bygninger kan være med til at skabe fremtidens dominerende produkter: det forandrede menneske! Endnu er dette fremtidsmusik. For vi er stadig i oplevelsessamfundet, og her er der stadig mange stier, der skal betrædes.

Af Lone Nyhuus, journalist

01. januar 2009

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.