Mit Lederne

Ledelse i Dag - April 2009

Nye muligheder med Risk Management

Gennem de seneste 10 år har mange virksomheder oprettet en decideret afdeling for risikostyring. Med forskellige metoder afdækker de forskellige faldgruber i virksomhedens eksistens. Alt sammen for at finde ud af, hvornår den gule eller måske den røde advarselslampe bør gå i gang.

Men risikostyring – eller som det hedder på nudansk: Risk Management – bør ikke kun operere ud fra ønsket om at mindske uønskede følgevirkninger efter uventede hændelser. Slukke brande eller lukke huller. Den nuværende krise gør det endnu mere oplagt også at lære af erfaringerne, se fremad og sætte proaktivt ind på at afdække virksomhedens nye muligheder og mål. Ifølge en af Danmarks førende konsulenter inden for Risk Management, Bjørn Rothaus, er det nemlig hér, risikostyringen i endnu højere grad viser sin effekt.

- Det kræver nye værktøjer. Men samtidig giver den fremtidsrettede brug af metoden bedre mulighed for at indarbejde Risk Management som en integreret del af virksomhedens processer, politikker og strategi. Det vil give alle virksomhedens ansatte en bedre forståelse for de muligheder, som ligger for virksomhedens fødder, når man bevæger sig ud i nyt og usikkert land.  

Af Lone Nyhuus

01. april 2009

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.