Mit Lederne

Ledelse i Dag - September 2008

Med kunsten som ledestjerne

Hvad sker der, når ledere uden specielle musikalske forudsætninger stiller sig op og dirigerer et hold professionelle musikere? Hvad sker der, når man benytter dirigentens forhold til ensemblet som eksperimentarium for udforskningen af det performative lederskab?

Blandt andet disse spørgsmål stiller dirigenten Peter Hanke i bogen Performance og Lederskab, der udkommer 26. september på Børsens forlag. Med konceptet ”Leadership as a Performing Art” har Peter Hanke i en femårig periode rejst rundt i Europa og dele af USA, hvor han på en række såkaldte dirigent-masterclass-setups har givet erhvervsledere fra hele verden mulighed for at afprøve deres lederegenskaber udi kunsten at dirigere et hold korsangere.

I denne artikel præsenterer Peter Hanke det unikke koncept, der lægger op til en mere sofistikeret og æstetisk orienteret fortolkning af det moderne lederskab. Med udgangspunkt i en session på Pembroke College i Oxford øser Peter Hanke af sine erfaringer med artistisk funderet lederudvikling og reflekterer over, hvordan de æstetiske dimensioner af det moderne arbejdsliv tilvejebringer nye muligheder og værktøjer for fremtidens leder og relationen til medarbejderen.

Af Peter Hanke

01. september 2008

Vil du have mere indhold som dette?

Ledelse i Dags nyhedsbrev

Modtag artikler, videoer og nyheder fra Ledelse i Dag direkte i din indbakke 10 gange om året.