Mit Lederne

Ledelse i Dag - Oktober 2006

Kom nærmere god innovation

01. oktober 2006

I denne artikel fokuserer innovationsekspert Annemette Digmann på lederopgaven i offentlige virksomheder i forbindelse med innovation. Hun beskriver, hvad innovation kan være, når man bevæger sig ud i hverdagen og finder spændende innovative cases.

Pointerne stammer fra en analyse af 16 eksempler på praktisk innovation i det offentlige. Hun og hendes kolleger har blandt andet set på, hvad der igangsætter innovation, hvad der hæmmer, hvilke metoder der virker, samt hvad ledelse gør.

Eksemplerne er hentet fra kommuner, amter/regioner og fra statens område og indsamlet og analyseret i foråret 2006. Den indhøstede viden er beskrevet i Offentlig Innovation – i balancen mellem idé og systematik, der udkom på Børsens Forlag i juni 2006.

På baggrund af den viden, der fremkom, har Region Midtjylland taget initiativ til en lang række samarbejdseksperimenter for at komme nærmere ind på livet af den innovation, der finder sted i offentlige virksomheder. Den nye viden vil vi fremlægge i en artikel i Ledelseidag.dk i begyndelsen af 2007.

Af Annemette Digmann, afdelingschef for Innovation og Forskning, Region Midtjylland

Vil du have mere indhold som dette?